- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γιατροί και οδοντίατροι λαμβάνουν την έκτακτη οικονομική ενίσχυση
Τι ανέφεραν η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος
Γιατροί και οδοντίατροι συμπεριλαμβάνονται τελικά στα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης για τους ελεύθερους επαγγελματίες που πλήττονται από τον κορωνοϊό.
Στα μέτρα στήριξης των ελεύθερων επαγγελματιών για τον κορωνοϊό που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, συμπεριλαμβάνονται τελικά ιατροί και οδοντίατροι.
Αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία. Σε ανακοίνωση της η Ομοσπονδία σημειώνει: «Η κυβέρνηση αρχικά δεν είχε εντάξει τους ιατρούς και οδοντιάτρους στη λίστα με τους επαγγελματίες που θα λάβουν εφάπαξ οικονομική ενίσχυση».
Και προσθέτει: «Αλλά έπειτα από την έντονη διαμαρτυρία της ιατρικής και οδοντιατρικής κοινότητας, η ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας ανακοίνωσε πως θα συμπεριληφθούν στη λίστα και άλλες επιστημονικές κατηγορίες, οι οποίες επλήγησαν από τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης λόγω της πανδημίας».
Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος και ο πρόεδρος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας Αθανάσιος Δεβλιώτης είχαν αποστείλει σχετική επιστολή στον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση, τονίζοντας πως «οι υγειονομικοί, παρά την υγειονομική φύση της κρίσης, πλήττονται οικονομικά και ειδικά οι νέοι, λόγω του περιορισμού των κύκλων των εργασιών τους, με την εξυπηρέτηση κυρίως επειγόντων περιστατικών, απόρροια των οδηγιών που έχουν εκδοθεί για τα ειδικά πρωτόκολλα και την αποφυγή των μετακινήσεων».
Οι δύο πρόεδροι σημειώνουν ότι «η εξαίρεση των ιατρών και των οδοντιάτρων από τις ευνοϊκές ρυθμίσεις θα έθετε θέματα ισονομίας και κοινωνικής δικαιοσύνης».
Τελικά, προσθέτουν, ο υπουργός Εργασίας ανακοίνωσε ότι θα στηρίξει τους επαγγελματίες που έχουν πληγεί οικονομικά από την πανδημία και είχαν ενταχθεί την άνοιξη στους πληττόμενους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ) του Υπουργείου Οικονομικών.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τη στιγμή της τραγωδίας, σε εξέλιξη έρευνα για πιθανές κόντρες δύο οχημάτων
Αυλαία στη δίκη στο Εφετείο - Οι ποινές
«Είναι επιπόλαιο να μιλάμε από τώρα για ενδεχόμενο νέων κακοκαιριών» σημειώνει ο μετεωρολόγος
Απομακρύνθηκαν τελευταία στιγμή οι μαθητές
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα social media αποτελούν πλέον την κύρια πηγή ενημέρωσης
Ενδεχόμενο να επιστρέψουν στη φυλακή πρώην βουλευτές
«Έζησα μαζί του και τον ευχαριστώ»
Ποιες αργίες ακολουθούν
«Ξεδίπλωσε ακέραιο το ταλέντο του και αγαπήθηκε όσο λίγοι από το μεγάλο κοινό»
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη
Σε ποια ρολόγια δεν αλλάζουν αυτόματα
Η τρομοκρατική επίθεση που άφησε πίσω της 18 τραυματίες
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.