- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
Κορωνοϊός στον Βόλο: 13% θετικότητα στα drive-through rapid tests
Προβληματισμός για τα αυξημένα κρούσματα Covid-19
Ανησυχία στον Βόλο για το 13% θετικότητα στον κορωνοϊό από τα σημερινά drive-through rapid tests σε διάφορα σημεία της πόλης.
Ανησυχία και προβληματισμό στον Βόλο προκαλούν τα υψηλά ποσοστά πολιτών που διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.
Τα θετικά κρούσματα προέκυψαν κατόπιν ελέγχων με drive-through rapid tests σε διάφορα σημεία της πόλης.
Στη διαδικασία, που πραγματοποιήθηκε από τον ΕΟΔΥ και την Περιφέρεια Θεσσαλίας, έγιναν συνολικά 353 τεστ σε πολίτες στον Βόλο και μετά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι 44 δείγματα ήταν θετικά, δηλαδή ποσοστό σχεδόν 13%, που σημαίνει ότι υπάρχει μεγάλη διασπορά στον γενικό πληθυσμό. Σημειώνεται ότι η πλειονότητα των ελεγχθέντων είναι ασυμπτωματικοί.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από μερικές ημέρες ανάλογα τεστ διενεργήθηκαν και από τον Δήμο Βόλου όπου είχε διαπιστωθεί ότι ελέγχθηκαν συνολικά τότε 1.086 πολίτες και βρέθηκαν 88 θετικοί, δηλαδή ποσοστό 8,1%.
Σήμερα, η προσέλευση πολιτών για τα rapid test, που έγιναν στα parking του Πανθεσσαλικού Σταδίου, ήταν μεγάλη. Η διαδικασία ξεκίνησε από τις 9 το πρωί και ολοκληρώθηκε στις 3 το μεσημέρι, ενώ από την πρώτη στιγμή είχαν δημιουργηθεί μεγάλες ουρές αυτοκινήτων προκειμένου να υποβληθούν στο τεστ οι οδηγοί ή συνοδηγοί, χωρίς κανείς από τους επιβαίνοντες να εξέλθει από το αυτοκίνητο.
Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός που ήταν παρών στην διαδικασία εξέφρασε την ανησυχία του για τα υψηλά ποσοστά θετικότητας στην covid-19 που εμφάνισαν τα τεστ και δήλωσε προς το ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «η διαδικασία θα επαναλαμβάνεται και τις επόμενες εβδομάδες, προσθέτοντας πως drive through rapid test θα γίνονται καθημερινά σε όλες τις θεσσαλικές πόλεις, δηλαδή Βόλο, Λαρισα, Τρίκαλα και Καρδίτσα, ενώ θα καταβληθεί προσπάθεια να γίνει το ίδιο και σε μικρότερες σε πληθυσμο πόλεις. «Σκοπός όλων μας είναι να προσέχουμε, να τηρούμε τους κανόνες προφύλαξης και να αποφύγουμε κάθε συγχρωτισμό» σημείωσε.
Την ανησυχία της για τα θετικά στον covid-19 περιστατικά στον Βόλο εξέφρασε και η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρώτη αντίδραση της εταιρείας - «Προτεραιότητά οι 2.500 εργαζόμενοι και η επαναλειτουργία των καταστημάτων»
Η ανακοίνωση με αφορμή το χθεσινό άρθρο αντεισαγγελέα
Κινητοποιήθηκαν οι αρμόδιες Αρχές
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Στο εδώλιο του Εφετείου επρόκειτο να καθίσουν σήμερα οι 12 κατηγορούμενοι
Απεγκλωβίστηκε από την Πυροσβεστική
Το χρονικό της υπόθεσης
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Στο πλαίσιο των εορτασμών για την 28η Οκτωβρίου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Γεμάτο νοσταλγία το σημερινό σκίτσο
Δείτε τους πίνακες με όλους τους δρόμους που επηρεάζονται
Έως 24 βαθμούς η θερμοκρασία
114 νέες εισαγωγές COVID-19 και 52 για γρίπη την τελευταία εβδομάδα
Οι καταναλωτές καλούνται να μην το καταναλώσουν - Η ανακοίνωση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.