- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Θεοδωρίδου: Έναρξη εμβολιασμού πιθανώς τον πρώτο μήνα του 2021
«Θα ξαναπάρουμε τη ζωή μας πίσω όταν φτάσουμε στο υψηλό ποσοστό εμβολιασμού πάνω από το 60%»
Μαρία Θεοδωρίδου: Η εκτίμηση της προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για την έναρξη του εμβολιασμού στη χώρα μας.
Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδη εκτίμησε ότι πιθανώς η έναρξη του εμβολιασμού θα γίνει τον πρώτο μήνα του 2021 και έστειλε το μήνυμα να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε θετικά για τον εμβολιασμό.
«Ήταν κάτι από την αρχή που ελπίζαμε ότι θα γίνει, φθάνουμε στο σημείο της πραγματοποίησης και σε αυτό δεν θα πρέπει να μείνει κανείς αμέτοχος». Προσέθεσε ότι τα εμβόλια είναι ένα μεγάλο όπλο, δεν είναι όμως το άπαν. Δεν σημαίνει ότι «έρχεται το εμβόλιο και σταματάμε τα μέτρα τα οποία προσπαθούμε όλοι να εφαρμόσουμε», είπε για τον κορωνοϊό η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου και συνέστησε λίγο ακόμη υπομονή. Η ίδια, επεσήμανε ότι υπάρχει η υλικοτεχνική προετοιμασία για να εφαρμοστεί όταν έρθει στη χώρα μας. Διαβεβαίωσε ότι δεν θα μείνει καμία ομάδα αυξημένου κινδύνου μακριά από τον εμβολιασμό, όπως και όλος ο πληθυσμός, εάν υπάρξει η αντίστοιχη διαθεσιμότητα του εμβολίου, η οποία θα είναι σταδιακή γι' αυτό σημαντικός παράγοντας είναι και η προτεραιοποίηση.
«Για να δημιουργηθεί η ανοσία αγέλης θα πάρει χρόνο, θα εξαρτηθεί από το ποσοστό των ανθρώπων που θα εμβολιαστούν, αλλά και από κάποιες ιδιότητες των εμβολίων που ακόμα δεν μας είναι γνωστές, όπως εάν προφυλάσσει μεν αλλά σταματάει και τη μετάδοση στο περιβάλλον», είπε η κ. Θεοδωρίδου κατά τη σημερινή ενημέρωση από τον Βασίλη Κικίλια και προσέθεσε ότι «θα ξαναπάρουμε τη ζωή μας πίσω όταν φτάσουμε στο υψηλό ποσοστό πάνω από το 60% εμβολιασμού, καθώς θα έχει δημιουργηθεί το τείχος ανοσίας που θέλουμε για όλες τις λοιμώξεις προκειμένου να πετύχουμε τη μείωση τους μέχρι εξαλείψεως».
Παράλληλα, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβουλίας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, αναφέρθηκε στον επιχειρησιακό σχεδιασμό για τον εμβολιασμό. «Κάθε εμβόλιο έχει διαφορετικές προδιαγραφές αποθήκευσης και διανομής, καθώς και διαφορετικές τεχνικές προδιαγραφές για την διενέργεια του εμβολιασμού. Έτσι ο σχεδιασμός έγινε με γνώμονα να καταφέρουμε να διανείμουμε με ασφάλεια τα εμβόλια σε όλη την Ελλάδα».
Όπως είπε, γίνεται προσπάθεια να ψηφιοποιηθεί η όλη διαδικασία και «αυτό θα μείνει ως παρακαταθήκη στο ΕΣΥ για να μπορέσουμε να το χρησιμοποιήσουμε στην μετά covid εποχή».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αποκαλύπτει μελέτη του ΙΝΣΕΤΕ με τίτλο: «Ο Ελληνικός Τουρισμός: Επιτεύγματα, Προκλήσεις, Προοπτικές»
Στη θαλάσσια περιοχή βόρεια του νησιού - Μικρό το εστιακό βάθος
Επιστροφή στη χειμερινή ώρα - Στις 04:00 π.μ. τα ρολόγια θα μετακινηθούν
Αίθριος ο καιρός στις περισσότερες περιοχές - Πού θα εκδηλωθούν ασθενείς βροχές και ομίχλες
Η πρώτη αντίδραση της εταιρείας - «Προτεραιότητά οι 2.500 εργαζόμενοι και η επαναλειτουργία των καταστημάτων»
Η ανακοίνωση με αφορμή το χθεσινό άρθρο αντεισαγγελέα
Κινητοποιήθηκαν οι αρμόδιες Αρχές
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Στο εδώλιο του Εφετείου επρόκειτο να καθίσουν σήμερα οι 12 κατηγορούμενοι
Απεγκλωβίστηκε από την Πυροσβεστική
Το χρονικό της υπόθεσης
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Στο πλαίσιο των εορτασμών για την 28η Οκτωβρίου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Γεμάτο νοσταλγία το σημερινό σκίτσο
Δείτε τους πίνακες με όλους τους δρόμους που επηρεάζονται
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.