- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Θωμαΐδης: Ύφεση ιικού φορτίου κατά 20% στα λύματα της Αττικής
«Αυτή τη στιγμή η διάδοση του κορωνοϊού στον πληθυσμό της Αττικής φτάνει περίπου στο 1%, δηλαδή περίπου 40.000 ενεργά κρούσματα»
Μείωση του ιικού φορτίου κατά 20% στα δείγματα από την Ψυττάλεια εντοπίζεται σύμφωνα με τον καθηγητή Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης.
Για ύφεση του ιικού φορτίου στα λύματα της Αττικής έκανε λόγο ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης.
Συγκεκριμένα, ο κ. Θωμαΐδης μίλησε για «μια μείωση του ιικού φορτίου της τάξης του 20% στα λύματα της Ψυττάλειας. Παράλληλα, με βάση το δείγμα της περασμένης εβδομάδας αυτή τη στιγμή η διάδοση του κορωνοϊού στον πληθυσμό της Αττικής φτάνει περίπου στο 1%, δηλαδή περίπου 40.000 ενεργά κρούσματα».
Στη συνέχεια, ο κ. Θωμαϊδης τόνισε ότι, «επί του παρόντος δεν έχει αποτυπωθεί στα δείγματα ο συνωστισμός που καταγράφηκε την περασμένη Παρασκευή, όταν οι καταναλωτές κατέκλεισαν τα καταστήματα στο πλαίσιο του lockdown που ανακοινώθηκε».
Κορωνοϊός: 3.316 νέα κρούσματα
Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 3.316 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα χθες, Πέμπτη 12 Νοεμβρίου. Στους 959 ο συνολικός αριθμός των θανάτων - 828 κρούσματα εντοπίστηκαν στη Θεσσαλονίκη και 756 στην Αττική.
Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα χθεσινά κρούσματα
Ανακοινώνουμε 3.316 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 24 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 66.637, εκ των οποίων το 54.1% άνδρες.
4.587 (6.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 17773 (26.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
310 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 88 (28.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 82.9%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 353 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Τέλος, έχουμε 50 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 959 θανάτους συνολικά στη χώρα. 387 (40.4%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 96.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Του επιβλήθηκε και πρόστιμο
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Σε πρώτο βαθμό είχε κριθεί, κατά πλειοψηφία, ένοχος για δυο από τους τέσσερις βιασμούς
Σύμφωνα με πληροφορίες οι δράστες πήραν τις κασετίνες από το ΑΤΜ
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Με μαθήματα προσανατολισμού συνεχίζονται σήμερα οι εξετάσεις
Προσωρινός αποκλεισμός της δεξιάς λωρίδας κυκλοφορίας και της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης
Ο άτυχος άνδρας εργάζεται σε κρεοπωλείο
Σήμερα οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ εξετάστηκαν στα πρώτα μαθήματα ειδικότητας
Η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας
Αναζητούνται οι μελισσοκόμοι
Ένα από τα σημαντικότερα έργα αστικής ανάπλασης της συμπρωτεύουσας
Έξι δεκαετίες μεταρρυθμίσεων, κοινωνικής αμφιθυμίας και ένα νέο ερώτημα που θέτει η τεχνητή νοημοσύνη
Σύσσωμος ο πολιτικός και δημοσιογραφικός κόσμος στον Ιερό Ναό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.