- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δερμιτζάκης: Φοβάμαι μη γίνει η Θεσσαλονίκη σαν την Ιταλία
«Οι επόμενες 2-3 εβδομάδες δεν θα είναι καλές», τόνισε ο καθηγητής.
Κορωνοϊός: Οι δηλώσεις του Μανώλη Δερμιτζάκη για την κατάσταση στην Θεσσαλονίκη και την απόδοση των μέτρων.
«Η Θεσσαλονίκη δεν φαίνεται να απέχει πολύ από σκηνές που είδαμε στην Ιταλία», εκτίμησε ο καθηγητής Γενετικής στο πανεπιστήμιο της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης.
Ο κ. Δερμιτζάκης υποστήριξε ότι προχωρά σε αυτήν την εκτίμηση «χωρίς να ξέρω λεπτομέρειες για αυτά που συμβαίνουν, αλλά ακούγοντας τους αριθμούς και αυτά που περιγράφουν καθηγητές και συνάδελφοι μου».
Ο καθηγητής, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σημείωσε πως «επειδή τα μέτρα που θα είχαν κάποια επίπτωση για την κάμψη της πανδημίας δεν πάρθηκαν την σωστή στιγμή αλλά λίγο αργά, η καραντίνα είναι 3 εβδομάδες και καθώς θα δούμε τα αποτελέσματα των μέτρων στα κρούσματα στις 2 εβδομάδες, το τελείωμα της καραντίνας δεν θα μας βρει με το μίνιμουμ τον κρουσμάτων».
Εξήγησε, μάλιστα, ότι καθώς καθυστερούμε να δούμε διαφορά και στους νεκρούς και στις διασωληνώσεις, τουλάχιστον 3-4 εβδομάδες αυτό σημαίνει πως ακόμα κι αν αρχίσουν να λειτουργούν τα μέτρα όσον αφορά τους ρυθμούς μετάδοσης του ιού, θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν αυτοί οι αριθμοί. «Οι επόμενες 2-3 εβδομάδες δεν θα είναι καλές, θα χειροτερεύει η κατάσταση», είπε.
Την ίδια ώρα, ο κ. Δερμιτζάκης εκτίμησε ότι «οποιαδήποτε μορφή πορείας, συγκέντρωσης αυτή τη στιγμή, για οποιονδήποτε λόγο κι από οποιαδήποτε ομάδα, πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή είναι εγκληματική» και προσέθεσε πως σε επίπεδο πολιτείας, μια τέτοια κίνηση θα πρέπει να τιμωρηθεί με τεράστιο πρόστιμο και έχει πολύ περισσότερες ποινικές ευθύνες.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι απαντά σε δημοσίευμα της «ΕφΣυν»
Η Τροχαία καλεί τους οδηγούς να επιδεικνύουν αυξημένη προσοχή
Έχουν ενισχυθεί οι πυροσβεστικές δυνάμεις
Ο χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς
Ενισχύονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής
«Δεν θυμάμαι τίποτα, είχα καταναλώσει αλκοόλ», ισχυρίστηκε ο δράστης
Αυξάνονται οι συχνότητες διέλευσης των λεωφορείων και μειώνονται οι αναμονές στις στάσεις
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Συναγερμός στην Πυροσβεστική
Το χρονικό της υπόθεσης
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Σημαντικά στοιχεία για τη ζωή της αρχαίας πόλης εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια των εργασιών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.