2.448 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα | 06.11.2020
14 νεκροί το τελευταίο 24ωρο - Στους 196 οι διασωληνωμένοι
Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.448 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020 - Στους 196 οι διασωληνωμένοι - 14 νέοι θάνατοι σε μια μέρα.
Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020 ότι το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν στην Ελλάδα 2.448 νέα κρούσματα κορωνοϊού.
Σημειώνεται ότι το πρωί του Σαββάτου, στις 06.00, ενεργοποιείται το καθολικό lockdown σε όλη τη χώρα, με τα SMS να επιστρέφουν για τις μετακινήσεις.
Συνολικά, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού από την έναρξη της πανδημίας Covid-19 στην Ελλάδα έχουν φθάσει τις 52.254. Από αυτά τα 4.369 (8,4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και τα 15.192 (29,1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
Οι διασωληνωμένοι ασθενείς με κορωνοϊό στις ΜΕΘ ανέρχονται πλέον στους 196. Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 66 έτη. Οι 45 (23%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 91,3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Παράλληλα, 315 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την έναρξη της πανδημίας στην Ελλάδα.
Δυστυχώς, το τελευταίο 24ωρο πέθαναν 14 ασθενείς με κορωνοϊό. Οι νέοι θάνατοι που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ ανεβάζουν σε 715 τον συνολικό αριθμό των θυμάτων της Covid-19 στην Ελλάδα. Οι 279 (39%) ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96,5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα 2.448 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα | 06.11.2020
«Σήμερα ανακοινώνουμε 2448 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 63 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 52254, εκ των οποίων το 54.4% άνδρες.
» 4369 (8.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 15192 (29.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
» 196 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 45 (23.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 91.3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 315 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
» Τέλος, έχουμε 14 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 715* θανάτους συνολικά στη χώρα. 279 (39.0%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».
*Η διαφορά στο άθροισμα προκύπτει από διόρθωση της χθεσινής αναφοράς κατόπιν ορθής επανάληψης δήλωσης θανάτου από το ΓΝ. Κoζάνης.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυξημένη κίνηση και καθυστερήσεις σε Κηφισό, Κηφισίας, Μεσογείων, Παραλιακή και βασικούς άξονες
Οι φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τα ουρλιαχτά νεαρής γυναίκας για τον αδελφό της που κινδύνευσε
Δείτε την αναλυτική πρόγνωση για σήμερα Παρασκευή
Κινητοποίηση του Δήμου Περάματος μετά την πυρκαγιά, με αιτήματα δεύτερη έξοδο διαφυγής και ασφάλεια
Καταγγελίες πολιτών για πολύωρη διακοπή ρεύματος και απουσία ενημέρωσης
Οι μεγαλύτερες τιμές καταγράφονται ήδη από τον Μεσοπόλεμο και τη δεκαετία του ’50
Στην ΕΣΗΕΑ την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2026 με χαιρετισμούς Παπανδρέου και Σαμαρά
Ιδιωτική χρηματοδότηση 4,7 εκατ. ευρώ για VCRS στα ΚΕΠΑΘΜ μετά την απόφαση Ελεγκτικού Συνεδρίου
Αύριο στις πληγείσες περιοχές ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης – Σύσκεψη στο δημαρχείο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης
Live η πορεία των φαινομένων
Λόγω των πλημμύρων και κατολισθήσεων - Θα ισχύσει για 3 μήνες
Βροχοπτώσεις που έφτασαν τα 64 χιλιοστά προκάλεσαν εκτεταμένες πλημμύρες και ζημιές
Στην κηδεία ο Βασίλης Κικίλιας - Στο νοσοκομείο παραμένει 50χρονη λιμενικός
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.