- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
2.917 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα-29 νεκροί | 05.11.2020
Στους 187 οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ - Τεράστια η πίεση στο Σύστημα Υγείας
Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.917 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020
Για τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα που επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο ενημερώνει ο ΕΟΔΥ με γραπτή του ανακοίνωση την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020.
Είναι η πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας κορωνοϊού στην Ελλάδα που η γραπτή ενημέρωση γίνεται με τόσο μεγάλη καθυστέρηση. Η ανακοίνωσε δόθηκε στη δημοσιότητα μετά τις 19.00.
Δυστυχώς, το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκε «μαύρο» ρεκόρ σε θανάτους ασθενών με Covid-19 (29 νεκροί σε μια ημέρα). Την ίδια στιγμή επιβεβαιώθηκαν 2.917 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα, ενώ οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ είναι 187. Η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα είναι δραματική, με τη διασπορά του ιού να είναι μεγάλη και να «αγγίζει» πλέον άτομα που ανήκουν στις «ευπαθείς» ομάδες.
Λίγες ώρες νωρίτερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ανακοινώσει την επιβολή νέου lockdown στην Ελλάδα, στις 06.00 το πρωί του Σαββάτου 7 Νοεμβρίου 2020, το οποίο θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2020, ενώ ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας παρουσίασε τα νέα μέτρα στήριξης, ύψους 3,3 δισ. ευρώ, για επιχειρήσεις και εργαζομένους.
Όλη η Ελλάδα έγινε γκρι στον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας για τον κορωνοϊό, με τα SMS στο 13033 και τις φόρμες μετακίνησης να επιστρέφουν στην καθημερινότητα των πολιτών.
Καφέ και εστιατόρια κλείνουν μεταξύ άλλων (ανοικτά μόνο για υπηρεσίες delivery και take away), ενώ «ρολά» κατεβαίνουν και στο λιανεμπόριο, με εξαίρεση τα σούπερ μάρκετ, τα φαρμακεία και τα καταστήματα τροφίμων. Λύκεια και Γυμνάσια κλείνουν επίσης, ενώ ανοικτά παραμένουν δημοτικά και νηπιαγωγεία, καθώς και τα ολοήμερα σχολεία. Σημειώνεται ότι τα κομμωτήρια, τα κουρεία και τα κέντρα αισθητικής θα είναι εκτάκτως ανοικτά αυτό το Σαββατοκύριακο, με διευρυμένο ωράριο και μόνο με ραντεβού, ενώ είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας για πελάτες και εργαζόμενους.
Η απόφαση για το νέο lockdown σε όλη τη χώρα ελήφθη λαμβάνοντας υπόψιν τις συνεχείς «εκρήξεις» των κρουσμάτων κορωνοϊού αλλά και την ολοένα μεγαλύτερη αύξηση των ασθενών με Covid-19 που μπαίνουν στις ΜΕΘ και διασωληνώνονται.
2.917 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα - Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ
Την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 2.917 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα και έχασαν τη ζωή τους 29 ασθενείς με Covid-19. Αναλυτικά:
«Σήμερα ανακοινώνουμε 2.917 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 27 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 49.807, εκ των οποίων το 54,5% άνδρες.
» 4.303 (8,6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 14879 (29.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
» 187 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 43 (23%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 90,4%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 310 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
» Τέλος, έχουμε 29 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 702 θανάτους συνολικά στη χώρα. 275 (39,2%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένταση μετά το μακελειό Νοεμβρίου - Καταγγελία για απειλές σε 9χρονο παιδί από τη χήρα θύματος
Μέσα στο όχημα βρισκόταν μια γυναίκα με το παιδί της
Καθηγήτρια φέρεται να πρόβαλλε θρίλερ σε μαθητές, προκαλώντας τους φόβο και αντίδραση των γονέων
Η πιθανή μεταφορά της αργίας δημιουργεί ιδανικές συνθήκες για πέντε συνεχόμενες ημέρες ανάπαυσης
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Οδηγήθηκε νωρίτερα ενώπιον του ανακριτή του Ναυτοδικείου Πειραιά
Ποια δρομολόγια θα υποκατασταθούν από λεωφορεία την Πέμπτη 30/4
Τι αναφέρουν πηγές της ΕΛ.ΑΣ
Τι θα γίνει με τον καιρό στην Ελλάδα
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Το πρόγραμμα προβλέπει τη χορήγηση άυλων ψηφιακών χρεωστικών καρτών στους δικαιούχους
Δεν υφίσταται κανένα σενάριο εγκατάλειψης ή εμπορευματοποίησης, αναφέρει η ανακοίνωση
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ο Δημήτρης Καπούνης παρουσίασε το πρόγραμμα του ΕΑΣ Νάξου για τα επόμενα χρόνια
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Αλλάζει το σκηνικό του καιρού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.