- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σεισμός: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος Χίου- Ποιες οι ζημιές στο νησί- Τι δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης, Νότης Μηταράκης
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αποφάσισε το έκτακτο Συντονιστικό Τοπικό Όργανο να κηρυχτεί η Χίος, λόγω των εκτεταμένων ζημιών στα δίκτυα υποδομών, σε σπίτια, σε ναούς, στα δίκτυα ύδρευσης και σε λιμενικές εγκαταστάσεις του νησιού, που προκλήθηκαν από τον σεισμό των 6,7 Ρίχτερ στη Σάμο.
Οι πληγέντες από το σεισμό (επιχειρήσεις, αγρότες, ιδιώτες, ιδιωτικές οικίες) μπορούν από την ερχόμενη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου να παραλαμβάνουν την ειδική αίτηση αποζημίωσης από το γραφείο πρωτοκόλλου του Δήμου Χίου, είτε να την αναζητούν ηλεκτρονικά από τη σελίδα του Δήμου Χίου.
Σύμφωνα με όσα είπε στον Ant1 ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, το λιμάνι της Χίου έχει υποστεί ρωγμές, ωστόσο δεν φαίνεται να υπάρχει άμεσο θέμα.
Την ίδια ώρα, σημείωσε ότι θα πρέπει να γίνει μία σημαντική αναβάθμιση στο συγκεκριμένο σημείο του λιμένα, το οποίο είχε δημιουργηθεί πριν από 100 χρόνια. Παράλληλα, ζημιές έχουν υποστεί ο Ιερός Ναός της Παναγίας της Ευαγγελιστρίας, παλιά σπίτια, ενώ δεν έχει αναφερθεί κανένας τραυματισμός.
Παράλληλα, ο Νότης Μηταράκης υπογράμμισε ότι από την αρχή της πανδημίας τα κρούσματα στις δομές φιλοξενίας είναι κάτω από το 1% συνολικά των αιτούντων άσυλο, ενώ έχει καταγραφεί ένας θάνατος από τον Φεβρουάριο μέχρι σήμερα.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μετά από μια γενναία, αλλά άνιση μάχη με τον καρκίνο
Συνεργασία του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης με τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου
Σχετικά με το πρόστιμο ύψους 300 ευρώ που επιβλήθηκε την περασμένη Κυριακή
Κάλεσμα σε όλους τους designers για υποβολή προτάσεων
Επιχειρούν 52 πυροσβέστες και ένα αεροσκάφος
Η πρόγνωση του Θοδωρή Κολυδά
Όχημα κατέληξε σε χαντάκι
Δείτε τι έγινε το περασμένο Σάββατο με τον Μάκη στο Fuzz Club
Η φωτιά συνεχίζει να καίει, μήνυμα 112 στους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους
Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
«Η μεγαλύτερη αστική απαλλοτρίωση στη χώρα - Πάμε και για ρεκόρ ταχύτητας και ποιότητας» λέει ο Δούκας
Καθώς και δύο ακόμα κατηγορουμένων
Τι αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης
Νέα υπόθεση απάτης στην περιοχή
Τι διεκδικούν οι εργαζόμενοι
Τους συνέλαβαν αστυνομικοί μετά από καταδίωξη
Μέχρι πότε θα διαρκέσει η φθινοπωρινή «εισβολή» από τα Βαλκάνια
Τι δήλωσε ο Έλληνας τραγουδιστής
Θα απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μαζί με τους πρωταγωνιστές της ελληνικής αποστολής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.