Διασωληνωμένοι - Κορωνοϊός: «Μαύρο» ρεκόρ με 128 στις ΜΕΘ
Πόσες κλίνες είναι ακόμη ελεύθερες στην Εντατική - Τι είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας
Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ έφθασαν τους 128, σημειώνοντας νέο αρνητικό ρεκόρ - Τα στοιχεία που παρουσίασε ο Σωτήρης Τσιόδρας.
Νέες ισχυρές πιέσεις δέχεται το Σύστημα Υγείας καθώς οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ έφθασαν τους 128.
Η νέα «έκρηξη» στον αριθμό τους έρχεται να επιβεβαιώσει την ξεκάθαρη επιδείνωση που παρατηρείται στην Εντατική των νοσοκομείων αναφοράς για τον κορωνοϊό ανά την ελληνική επικράτεια.
Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020 ότι το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 1.690 νέα κρούσματα κορωνοϊού -αρνητικό ρεκόρ από την έναρξη της πανδημίας Covid-19 στην Ελλάδα. Μέσα σε μια ημέρα οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ αυξήθηκαν κατά 14: Από 114 έφθασαν τους 128.
Η διάμεση ηλικία των διασωληνωμένων είναι τα 65 έτη. 37 (28,9%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 92,2%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Ο ΕΟΔΥ ανέφερε επίσης ότι 286 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ μέχρι στιγμής από την έναρξη της πανδημίας Covid-19 στην Ελλάδα.
Ενημερώνοντας, νωρίτερα, για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στις ΜΕΘ με τους ασθενείς κορωνοϊού και τις διασωληνώσεις, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας ήταν ξεκάθαρος, επισημαίνοντας ότι η πίεση στο Σύστημα Υγείας θα μεγαλώσει. Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι το ποσοστό των ασθενών που νοσηλεύεται, ανέρχεται σε 9,2%, ενώ στο 21,3% είναι το ποσοστό νοσηλευόμενων ηλικίας 45-54 ετών. Επίσης, υπογράμμισε ότι υπάρχει αύξηση στους νέους, ηλικίας 18-24 ετών.
Ενδεικτικό της διαμορφωθείσας κατάστασης στις ΜΕΘ και της επιδείνωσης που παρατηρείται αποτελεί το στοιχείο ότι το 60% και το 61% των κλινών στις ΜΕΘ σε Αττική και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα έχει καλυφθεί από ασθενείς με κορωνοϊό. Επίσης, τις μισές από τις τελευταίες 8 ημέρες οι διασωληνωμένοι με κορωνοϊό στις ΜΕΘ είναι σταθερά πάνω από 100.
Διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ - Τα αναλυτικά στοιχεία των τελευταίων 8 ημερών
- Παρασκευή 30 Οκτωβρίου: 128
- Πέμπτη 29 Οκτωβρίου: 114
- Τετάρτη 28 Οκτωβρίου: 108
- Τρίτη 27 Οκτωβρίου: 102
- Δευτέρα 26 Οκτωβρίου: 95
- Κυριακή 25 Οκτωβρίου: 84
- Σάββατο 24 Οκτωβρίου: 91
- Παρασκευή 23 Οκτωβρίου: 89
Διασωληνωμένοι με κορωνοϊο - Πόση είναι η πληρότητα στις ΜΕΘ - Τι είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας
Σύμφωνα με τον καθηγητή λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα, η πληρότητα των ΜΕΘ ανά περιοχή είναι:
- Στη Δυτική Μακεδονία: 100%
- Κεντρική Μακεδονία: 46%
- Ήπειρος: 40%
- Αττική: 61%
- Θεσσαλονίκη: 60%
- Θεσσαλία: 40%.
Ο Σωτήρης Τσιόδρας ανέφερε επίσης ότι συναγερμός έχει σημάνει στην επικράτεια, γι' αυτό το Υπουργείο Υγείας έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να στελεχώσει τις ΜΕΘ.
«Υπάρχει ακόμα επάρκεια, αλλά μια γρήγορη και επιθετική αύξηση της ζήτησης, μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα. Και γι' αυτό δεν θα πρέπει να επαναπαυόμαστε. Αυτήν τη στιγμή πραγματοποιούνται 100 εισαγωγές την ημέρα και αυτό θα ασκήσει πίεση στο ΕΣΥ το επόμενο διάστημα» ξεκαθάρισε ο Τσιόδρας. Και προειδοποίησε: «Το ευρύ κύμα θανάτων άνω των 75 ετών θα συνεχιστεί και θα ενταθεί, λόγω του ότι βρισκόμαστε στον χειμώνα και θα υπάρχει έξαρση και της εποχικής γρίπης».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ενόψει της επικείμενης κακοκαιρία ς
Προ των πυλών τα ακραία φαινόμενα
Έρχεται ραγδαία επιδείνωση με χιόνια, μποφόρ και καταρρακτώδεις βροχές - Live η πορεία
Οι προσαχθέντες έχουν μεταφερθεί στη ΓΑΔΑ
Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Κλειστά σχολεία και προβλήματα στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια
Ένοχος και σε δεύτερο βαθμό για τον πυροβολισμό 30χρονης στη Χαλκιδική τον Σεπτέμβριο του 2023
Ο Σύλλογος Συγγενών Θανόντων και Εγκαυματιών ζητά η Δικαιοσύνη να λάβει υπόψη το μήνυμα της απόφασης
Μη διαθέσιμη η πληρωμή εισφορών μη μισθωτών μέσω IRIS από 14:00 έως 16:00 λόγω εργασιών
Με απόφαση του περιφερειάρχη, Νίκου Χαρδαλιά - Πώς θα γίνουν τα μαθήματα
Συμβουλές για ασφαλέστερες μετακινήσεις
Ισχυρές βροχές, καταιγίδες, χιόνια και θυελλώδεις άνεμοι από Τετάρτη – Οδηγίες αυτοπροστασίας
Συνεδρίασε η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου
Αναμένονται τεράστιοι όγκοι βροχής σύμφωνα με τις προγνώσεις καιρού
Η κατάσταση της υγείας της
Ο γιος της, συνάδελφοι και φίλοι στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών
Οδικά έργα σε Κηφισό, Αττική Οδό και Λεωφόρο Βουλιαγμένης φέρνουν έντονη κυκλοφοριακή συμφόρηση
«Ενδεχομένως θα πιεστούν οι ΜΕΘ» λέει ο καθηγητής Τζανάκης
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Οι περιοχές που θα «σαρώσουν» ισχυρές βροχές και καταιγίδες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.