Ελλαδα

Έρευνα: Δεύτερη η Ελλάδα σε θεωρίες συνωμοσίας για τον κορωνοϊό

46% των πολιτών πιστεύει σε μία τέτοια θεωρία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Θεσσαλονίκη: Ανιχνεύσιμη ξανά η συγκέντρωση κορωνοϊού στα λύματα
Κορωνοϊός και λύματα © Photo by CDC on Unsplash

Έρευνα αποκαλύπτει πως στην Ελλάδα των 46% πιστεύει πως πολύ πιθανόν οι αρχές «επίτηδες μεγεθύνουν τους αριθμούς των θανάτων από κορονοϊό».

Έρευνα πραγματοποιήθηκε παγκοσμίως η οποία αφορά στις χώρες όπου οι άνθρωποι πιστεύουν πως σε συνωμοσίες ότι οι αρχές, πολύ πιθανόν, «επίτηδες υπερβάλουν και μεγεθύνουν τους αριθμούς των θανάτων από κορωνοϊό», με την Ελλάδα μάλιστα να βρίσκεται στη δεύτερη θέση, μετά τη Νιγηρία.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο άρθρο του Guardian, στη χώρα μας, το 46% των ερωτηθέντων δεν πιστεύουν τα στοιχεία που δημοσιοποιούν οι αρχές.

Μετά τη Νιγηρία και την Ελλάδα, ακολουθούν η Νότιος Αφρική, το Μεξικό και οι ΗΠΑ, όπου οι ερωτηθέντες παρουσιάζονται σκεπτικοί για τα στοιχεία των θανάτων που δημοσιοποιούν οι αρχές.

Όπως σχολίασε σύμφωνα με την εφημερίδα ο ψυχολόγος, Στέφαν Λεβαντόφσκι από το πανεπιστήμιο του Μπρίστολ ο οποίος είναι ειδικός στη μελέτη των καναλιών παραπληροφόρησης, «Κάθε τρομακτικό συμβάν - πανδημία, μαζικές δολοφονίες- που αφαιρεί από τους ανθρώπους μια αίσθηση ελέγχου, θα οδηγήσει σε πολλαπλασιασμό των θεωριών συνωμοσίας». 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ