- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Έρευνα: Δεύτερη η Ελλάδα σε θεωρίες συνωμοσίας για τον κορωνοϊό
46% των πολιτών πιστεύει σε μία τέτοια θεωρία
Έρευνα αποκαλύπτει πως στην Ελλάδα των 46% πιστεύει πως πολύ πιθανόν οι αρχές «επίτηδες μεγεθύνουν τους αριθμούς των θανάτων από κορονοϊό».
Έρευνα πραγματοποιήθηκε παγκοσμίως η οποία αφορά στις χώρες όπου οι άνθρωποι πιστεύουν πως σε συνωμοσίες ότι οι αρχές, πολύ πιθανόν, «επίτηδες υπερβάλουν και μεγεθύνουν τους αριθμούς των θανάτων από κορωνοϊό», με την Ελλάδα μάλιστα να βρίσκεται στη δεύτερη θέση, μετά τη Νιγηρία.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο άρθρο του Guardian, στη χώρα μας, το 46% των ερωτηθέντων δεν πιστεύουν τα στοιχεία που δημοσιοποιούν οι αρχές.
Μετά τη Νιγηρία και την Ελλάδα, ακολουθούν η Νότιος Αφρική, το Μεξικό και οι ΗΠΑ, όπου οι ερωτηθέντες παρουσιάζονται σκεπτικοί για τα στοιχεία των θανάτων που δημοσιοποιούν οι αρχές.
Όπως σχολίασε σύμφωνα με την εφημερίδα ο ψυχολόγος, Στέφαν Λεβαντόφσκι από το πανεπιστήμιο του Μπρίστολ ο οποίος είναι ειδικός στη μελέτη των καναλιών παραπληροφόρησης, «Κάθε τρομακτικό συμβάν - πανδημία, μαζικές δολοφονίες- που αφαιρεί από τους ανθρώπους μια αίσθηση ελέγχου, θα οδηγήσει σε πολλαπλασιασμό των θεωριών συνωμοσίας».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς συνέβη το τροχαίο
Περιορισμοί μπαίνουν και στα σάντουιτς και τα τοστ
Στα άκρα οδηγήθηκε η συζήτηση για την ακρίβεια στον αέρα του Open
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Περιορίστηκαν οι εστίες αλλά παραμένει ο κίνδυνος αναζωπυρώσεων
Η οικογένεια πριν από λίγα χρόνια έχασε το πρώτο παιδί της σε τροχαίο
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη
Τι πρέπει να γνωρίζετε
Οδηγήθηκε στον εισαγγελέα
Είχε συλληφθεί ξανά για τον ίδιο λόγο!
Το χρονικό της υπόθεσης
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Επιστρατεύοντας περίπου 10.000 πράκτορες AI
Δείτε το σημερινό σκίτσο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.