- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Οικογένεια Ζακ Κωστόπουλου: «Nα ζητήσει συγγνώμη ο Πορτοσάλτε»
Έντονη αντίδραση της οικογένειας του ακτιβιστή για τον δημοσιογράφο του ΣΚΑΙ που αναφέρθηκε στον Ζακ Κωστόπουλο ως «ένα τοξικοαυτό που πήγε να ληστέψει»
H οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου ζητά από τον δημοσιογράφο του ΣΚΑΙ, Άρη Πορτοσάλτε να ζητήσει δημόσια συγγνώμη για συγκεκριμένη αναφόρά του στο ραδιόφωνο
Η οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου, μέσω των δικηγόρων της, καλεί τον δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ, Άρη Πορτοσάλτε, να ζητήσει δημόσια συγγνώμη για τα «ψευδή και ανακριβή γεγονότα» και τις «ιδιαίτερα προσβλητικές κρίσεις».
Αιτία για την αντίδραση της οικογένειας είναι οι σημερινές δηλώσεις του Άρη Πορτοσάλτε στο ραδιόφωνο, με αφορμή την δίκη για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, που ξεκίνησε σήμερα αλλά διακόπηκε και θα συνεχιστεί στις 6 Νοεμβρίου.
Ο Άρης Πορτοσάλτε επέκρινε τις σημερινές προγραμματισμένες συγκεντρώσεις με αίτημα τη δικαίωση του 33χρονου ακτιβιστή με τα εξής λόγια:
«Γιατί θα έχουμε σήμερα συγκεντρώσεις και πορείες; Γιατί αρχίζει μια δεύτερη δίκη του Ζακ Κωστόπουλου. Αυτού του ανθρώπου που μπήκε να ληστέψει και δεν συνελήφθη, όπως και έπρεπε -μεταξύ μας. Έπεσε ένας κόσμος εκεί πάνω και έγιναν πράγματα που δε θα έπρεπε να συμβούν, για να είμαστε καθαροί. Όποιος μπαίνει σε ένα μαγαζί μέσα... γιατί αυτός αποδείχτηκε ότι είναι τοξικοαυτός, δε θα μπω στις λεπτομέρειες της υπόθεσης, έγιναν πράγματα που δεν πρέπει να γίνονται σε μια κοινωνία, σύμφωνοι; Μπήκε κάποιος να κάνει διάρρηξη, θα 'ρθει η αστυνομία να τον συλλάβει. Αυτή είναι η δική μου γνώμη. Θα μου πεις, εσύ εφάρμοσέ το στο σπίτι σου. Δεν μπαίνω στη κουβέντα, γιατί η μια κουβέντα θα φέρει την άλλη, δεν έχει κανένα νόημα. Το ζήτημα είναι ότι γίνεται μια δεύτερη δίκη που κινητοποιεί πάλι ομάδες της κοινωνίας μας».
Oικογένεια Ζακ Κωστόπουλου: Ψευδείς και προσβλητικές αναφορές
«Οι απόψεις του κ. Πορτοσάλτε χαρακτηρίζουν τον ίδιο» αναφέρει η οικογένεια, ζητώνας παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ και του ΕΣΡ. Δια των συνηγόρων της, η οικογένεια δηλώνει ότι ακούστηκαν ψευδή και ανακριβή γεγονότα και ιδιαίτερα προσβλητικές κρίσεις για τον θανόντα και προσθέτει ότι ο δημοσιογράφος μετέτρεψε το θύμα σε θύτη. Παράλληλα, κατηγορούν τον Άρη Πορτοσάλτε ότι απέκρυψε τα -αναμφισβήτητα ακόμα και από την υπεράσπιση- ιατρικά πορίσματα, διαδίδοντας ψευδείς ειδήσεις ενώ διαστρέβλωσε πλήρως τις αποφάνσεις του παραπεμπτικού βουλεύματος, με το οποίο οι κατηγορούμενοι δικάζονται.
Ολόκληρη η ανακοίνωση της οικογένειας:
«Με ιδιαίτερη δυσφορία και ανησυχία διαπιστώσαμε ότι σήμερα το πρωί, μια ώρα πριν την έναρξη της δίκης των κατηγορουμένων για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, ακούστηκαν ψευδή και ανακριβή γεγονότα και ιδιαίτερα προσβλητικές κρίσεις για τον θανόντα από τον κ. Πορτοσάλτε στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΙ.
Ο εν λόγω δημοσιογράφος μετατρέποντας το θύμα ενός άγριου λιντσαρίσματος σε θύτη, και μετατρεπόμενος ο ίδιος σε ραδιο-δικαστή, απέκρυψε τα - αναμφισβήτητα ακόμα και από την υπεράσπιση - ιατρικά πορίσματα, διαδίδοντας ψευδείς ειδήσεις ενώ διαστρέβλωσε πλήρως τις αποφάνσεις του παραπεμπτικού βουλεύματος, με το οποίο οι κατηγορούμενοι δικάζονται.
Οι απόψεις του κ. Πορτοσάλτε χαρακτηρίζουν τον ίδιο. Η τήρηση πάντως της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και η μετάδοση αληθών ειδήσεων, με ακρίβεια και αντικειμενικότητα, είναι καθήκον του και βαραίνει επίσης τόσο την ΕΣΗΕΑ και το ΕΣΡ όσο και τον ραδιοφωνικό σταθμό που του δίνει βήμα. Το ελάχιστο το οποίο αναμένει η οικογένεια από τον ίδιο είναι να ανασκευάσει και να ζητήσει δημόσια συγγνώμη και από τους ελεγκτικούς φορείς να πράξουν τα δέοντα και νόμιμα.
Εκ μέρους της οικογένειας Κωστόπουλου Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής Άννυ Παπαρρούσου Κλειώ Παπαπαντολέων».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση με αφορμή την αποχώρηση από το αεροδρόμιο «Mακεδονία»
Η πρωτοβουλία ανήκει στον Κωνσταντίνο Κυρανάκη και τον Νίκο Ταχιάο
Παράταση κυκλοφορίας και επιπλέον συρμοί στον ΗΣΑΠ για τη συναυλία στο ΟΑΚΑ
Ζαχαράκη: «Το σύγχρονο σχολείο δεν μπορεί και δεν περιορίζεται στη στείρα μετάδοση γνώσεων»
Η βάση της θα κλείσει από τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους
Κατασχέθηκαν πιστόλι, μαχαίρια, φυσίγγια και μπαλτάς μετά από έλεγχο αστυνομικών
Μήνυμα Αναστασιάδη για την τήρηση του νέου κανονισμού στις φοιτητικές εστίες και την ασφάλεια των υποδομών
Τι εξετάζουν οι Αρχές - Το Υπουργείο Άμυνας αναλαμβάνει τις έρευνες
Τριήμερες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και αυξημένα μέτρα ασφαλείας
Έχει ανοίξει τρύπα στο οδόστρωμα
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Το κρίσιμο χειρουργείο που έκανε
Αναλυτική πρόγνωση από Meteo και ΕΜΥ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.