- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Στρατιωτική θητεία: Οριστικό το 12μηνο - Από ποια ΕΣΣΟ θα ξεκινήσει η αύξηση - Οι δηλώσεις του Νίκου Παναγιωτόπουλου.
Οριστική θεωρείται η αύξηση της στρατιωτικής θητείας στους 12 μήνες, μετά τις δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου. Σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού Open, στρατιωτικές πηγές προσδιορίζουν τη θεσμοθέτηση της αύξησης της θητείας για τον Στρατό Ξηράς για τον Ιανουάριο.
Υπάρχει σκέψη αυτή η αλλαγή να γίνει από την πρώτη ΕΣΣΟ, του πρώτου μήνα του 2021, ωστόσο είναι ανοικτό το ενδεχόμενο να γίνει τελικά με την ΕΣΣΟ του Μαρτίου.
Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος τόνισε πως «η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία είναι ισχυρές και διασφαλίζουν τις συνθήκες, ώστε οι Ένοπλες Δυνάμεις να προστατεύουν την εδαφική κυριαρχία της χώρας και τα κυριαρχικά της δικαιώματα δημιουργώντας ισχυρή αποτροπή έναντι κάθε επιβουλής».
«Με τον δεδομένο σχεδιασμό για προσλήψεις επαγγελματιών οπλιτών, έλευση περισσότερων στρατευσίμων, από την αύξηση της θητείας στους 12 μήνες που θα γίνει σύντομα και την αύξηση των σπουδαστών των παραγωγικών σχολών που βγάζουν τους αξιωματικούς στο στρατό ξηράς, την πολεμική αεροπορία και το πολεμικό ναυτικό, είναι δεδομένο ότι θα έρθουν περισσότεροι στον Έβρο να υπηρετήσουν», ανέφερε.
Η συζήτηση για αύξηση της θητείας στον Στρατό Ξηράς, που σήμερα είναι εννέα μήνες, είχε ανοίξει από την πρώτη στιγμή της ανάληψης της διακυβέρνησης από τη ΝΔ, με πρωτοβουλία του ίδιου του κ. Παναγιωτόπουλου χωρίς ωστόσο να δοθεί συνέχεια καθώς το θέμα είχε παραπεμφθεί στις προτάσεις που θα έκανε η ηγεσία του στρατεύματος προς το υπουργείο Άμυνας.
Υπενθυμίζεται ότι για το ίδιο θέμα, είχε μιλήσει από το βήμα της ΔΕΘ, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου φέτος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ωστόσο δεν είχε εστιάσει στην αύξηση της θητείας στο στρατό ξηράς αλλά στο ενδεχόμενο της υποχρεωτικής στράτευσης των νέων στα 18 τους χρόνια.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τεράστιοι όγκοι νερού από την κακοκαιρία «Byron» έσπασαν τα αναχώματα
Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός από ρίψη πέτρας και μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
Πότε ξεκινά η επαναλειτουργία της βασικής γραμμής
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο
Από το μεσημέρι η στάθμη του ποταμού έχει ανέβει δύο μέτρα
Οι σταθμοί αυτοί θα κλείσουν εκ νέου στις 17:00
Γιατροί «στόχευαν» ΑΜΚΑ για εικονικές συνταγογραφήσεις
Υπερχείλισε χείμαρρος στη Φοινικούντα
Βροχοπτώσεις άνω των 40–50 mm/ώρα στην Αττική από την κακοκαιρία Byron
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας
Ομάδα αγροτών προσπάθησε να περάσει τον αστυνομικό κλοιό και να κινηθεί προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία»
Τι ζητά ο δήμαρχος από τον Νίκο Χαρδαλιά
Συνεχίζονται οι ισχυρές βροχοπτώσεις - Οδηγίες για ασφάλεια και δικαιώματα
Πού έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία
Δεν μπορούσε να προσεγγίσει Super Puma λόγω των καιρικών συνθηκών
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.