Ελλαδα

Κοτανίδου: Στο 45% - 50% η πληρότητα στις κλίνες ΜΕΘ της Αττικής

«Η κατάσταση στην υπόλοιπη Ελλάδα είναι πιο άνετη»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΜΕΘ
Μονάδα Εντατικής Θεραπείας © EUROKINISSI

Η πληρότητα στις κλίνες ΜΕΘ στην Αττική υπολογίζεται στο 45%-50%, ενημέρωσε σήμερα, Παρασκευή, η καθηγήτρια Πνευμονολογίας, Αναστασία Κοτανίδου.

Για την αύξηση της πληρότητας στις κλίνες των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας στην Αττική μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή η καθηγήτρια Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας του ΕΚΠΑ, Αναστασία Κοτανίδου

«Η κατάσταση στην υπόλοιπη Ελλάδα είναι πιο άνετη», συμπλήρωσε, κάνοντας λόγο για κατάληψη που κυμαίνεται στο ποσοστό του 20%.

Επεσήμανε πως «η Αττική δεν είναι, ακόμη, σε οριακό σημείο όσον αφορά στις διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ», αλλά προειδοποίησε πως «αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να φτάσουμε σε οριακό επίπεδο τα επόμενα 24ωρα».

«Εάν συνεχίσει η αύξηση των διασωληνωμένων με τους ρυθμούς που βλέπουμε τώρα, υπάρχει μια τέτοια πιθανότητα» εξήγησε και διαβεβαίωσε πως «γίνεται προσπάθεια ώστε να ελεγχθεί το ενδεχόμενο, στον μέγιστο βαθμό».

Όσον αφορά τα σενάρια για επιβολή του μέτρου της χρήσης μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους η κα Κοτανίδου τόνισε πως «δεν έχει συζητηθεί μέχρι στιγμής κάτι τέτοιο. Δεν αποκλείεται όμως το ενδεχόμενο να αποφασιστεί κάτι τέτοιο στο μέλλον».

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ