- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γηροκομείο Άγ. Παντελεήμονα: Μεταφορά ηλικιωμένων σε νοσοκομείο
Σωτήρης Τσιόδρας: Η Αθήνα δεν πάει καλά
Σε νοσοκομεία μεταφέρονται 21 ηλικιωμένοι με υποκείμενα νοσήματα, από το γηροκομείο στον Άγιο Παντελεήμονα, όπου εντοπιστήκαν 32 κρούσματα κορωνοϊού.
Σε εξέλιξη βρίσκεται το πρωί η επιχείρηση μεταφοράς 21 ηλικιωμένων με υποκείμενα νοσήματα, με τουλάχιστον τέσσερα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, από τον οίκο ευγηρίας στον Άγιο Παντελεήμονα, όπου εντοπιστήκαν 32 κρούσματα του νέου κορωνοϊού.
Έχουν διακομισθεί δέκα ηλικιωμένοι στα Νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», «Σισμανόγλειο», «Αττικόν» και «Ασκληπιείο» και συνεχίζονται οι διακομιδές άλλων 8 ηλικιωμένων. Κατά τη μεταφορά τηρούνται αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Ο χώρος του γηροκομείου απολυμαίνεται ήδη από συνεργεία και θα γίνει ιχνηλάτηση των εργαζομένων.
Στο γηροκομείο έσπευσαν αργά χθες το απόγευμα ο Σωτήρης Τσιόδρας και ο Νίκος Χαρδαλιάς.
Ο Σωτήρης Τσιόδρας στις δηλώσεις του ανέφερε ότι η μετάδοση του ιού στο γηροκομείο έγινε από εργαζόμενο και χαρακτήρισε την κατάσταση εξαιρετικά σοβαρή. Το 80% των φιλοξενουμένων στην δομή έχει υποκείμενα νοσήματα ανέφερε ο καθηγητής και σημείωσε: «Στη Θεσσαλονίκη το πήραμε το μάθημα. Στην Αθήνα δεν το έχουμε πάρει. Η Αθήνα δεν πάει καλά».
«Είναι μια κατάσταση που δεν θέλουμε να την ξαναδούμε και δυστυχώς συνεχίζουμε να την βλέπουμε. Στη Θεσσαλονίκη το μάθημα το πήρανε και η Θεσσαλονίκη πάει καλά», κατέληξε ο Σωτήρης Τσιόδρας, ενώ ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς συμπλήρωσε ότι έχει ξεκινήσει η ιχνηλάτηση.
Αρκουμανέας: Κανένα κρούσμα τον Αύγουστο
Στον Αγιο Παντελεήμονα, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, είχαν γίνει τεστ τον Αύγουστο και δεν είχε βρεθεί θετικό δείγμα. Σε εξέλιξη βρίσκεται τώρα η διαδικασία για το πώς φθάσαμε σε αυτό το cluster υπερμετάδοσης. Ηδη έχει γίνει γνωστό πως οι περισσότεροι εκ των ασθενών μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία.
«Ο συγκεκριμένος χώρος είχε ελεγχθεί στα τέλη Αυγούστου και δεν είχε βρεθεί κάποιο κρούσμα. Πρέπει να δούμε τι συνέβη τον μήνα που μεσολάβησε», ανέφερε στην ΕΡΤ, κάνοντας έκκληση παράλληλα σε ιδιοκτήτες και εργαζομένους να τηρούν με αυστηρότητα τα μέτρα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μετά από μια γενναία, αλλά άνιση μάχη με τον καρκίνο
Συνεργασία του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης με τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου
Σχετικά με το πρόστιμο ύψους 300 ευρώ που επιβλήθηκε την περασμένη Κυριακή
Κάλεσμα σε όλους τους designers για υποβολή προτάσεων
Επιχειρούν 52 πυροσβέστες και ένα αεροσκάφος
Η πρόγνωση του Θοδωρή Κολυδά
Όχημα κατέληξε σε χαντάκι
Δείτε τι έγινε το περασμένο Σάββατο με τον Μάκη στο Fuzz Club
Η φωτιά συνεχίζει να καίει, μήνυμα 112 στους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους
Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
«Η μεγαλύτερη αστική απαλλοτρίωση στη χώρα - Πάμε και για ρεκόρ ταχύτητας και ποιότητας» λέει ο Δούκας
Καθώς και δύο ακόμα κατηγορουμένων
Τι αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης
Νέα υπόθεση απάτης στην περιοχή
Τι διεκδικούν οι εργαζόμενοι
Τους συνέλαβαν αστυνομικοί μετά από καταδίωξη
Μέχρι πότε θα διαρκέσει η φθινοπωρινή «εισβολή» από τα Βαλκάνια
Τι δήλωσε ο Έλληνας τραγουδιστής
Θα απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μαζί με τους πρωταγωνιστές της ελληνικής αποστολής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.