- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Πρόγραμμα «Γέφυρα»: Λήγει η προθεσμία για τους δανειολήπτες
Μέχρι τώρα οι αιτήσεις ξεπερνούν τις 105.000
Λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου η προθεσμία για τους δανειολήπτες για το πρόγραμμα «Γέφυρα» - Το πρόγραμμα για την προστασία της πρώτης κατοικίας.
Tην Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου λήγει η προθεσμία για τους δανειολήπτες, με προγράμματα που συνδέονται με την πρώτη κατοικία, προκειμένου να ενταχθούν στο πρόγραμμα «Γέφυρα». Το πρόγραμμα, το οποίο σχεδιάστηκε για να ενισχύσει τα νοικοκυριά τα οποία επλήγησαν από την πανδημία, προσφέρει εννιάμηνη επιδότηση, η οποία καθορίζεται κλιμακωτά λαμβανομένων υπόψη αντικειμενικών κριτήριων, όπως τα εισοδήματα και το ύψος της περιουσίας, κινητής και ακίνητης.
Στο πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα που έλαβαν οικονομική ενίσχυση ή μειώθηκε το εισόδημά τους, ελεύθεροι επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις που έλαβαν οικονομική ενίσχυση ή μειώθηκαν τα έσοδά τους, εταίροι προσωπικών ή κεφαλαιουχικών εταιρειών των οποίων η λειτουργία έχει ανασταλεί υποχρεωτικά ή/και έχουν λάβει ενίσχυση, άνεργοι ή μακροχρόνια άνεργοι στους οποίους παρασχέθηκε οικονομική ενίσχυση, δικαιούχοι που έλαβαν ενίσχυση με τη μορφή της επιστρεπτέας προκαταβολής, φυσικά πρόσωπα που εντάσσονται στον μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» και ιδιοκτήτες ακινήτων που έλαβαν μειωμένο μίσθωμα.
Προϋπόθεση για την ένταξη στο πρόγραμμα είναι για τους ενδιαφερομένους να συναινέσουν στην άρση του φορολογικού και τραπεζικού τους απορρήτου.
Οι δικαιούχοι του προγράμματος μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2020 στην ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΓΔΙΧ. Οι πρώτες καταβολές της επιδότησης από το Δημόσιο προς τις τράπεζες εκτιμάται ότι θα ξεκινήσουν για εξυπηρετούμενα δάνεια εντός του Οκτωβρίου.
Μέχρι σήμερα οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί ξεπερνούν τις 105.000, ενώ σημαντικά υψηλός είναι ο αριθμός εκείνων που έχουν επισκεφτεί την πλατφόρμα και έχουν ξεκινήσει τις σχετικές διαδικασίες.
Την ίδια ώρα, ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να δοθεί μια μικρή παράταση, κάτι που δεν είχε αποκλείσει και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι νέες θέσεις Α΄ και Β΄ υπαρχηγού και οι γενικοί συντονιστές Βόρειας και Νότιας Ελλάδας
Επιχείρηση της Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου σε επαρχιακή οδό - Πώς προσπάθησαν να αποφύγουν τους ελέγχους
Άνοδος της θερμοκρασίας και νότιοι άνεμοι έως 5 μποφόρ - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από τις πρωινές ώρες
Καταρρίφθηκε το ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής σε πολλές περιοχές της Αττικής
Το έργο αναμένεται να παρουσιαστεί στην εκπαιδευτική κοινότητα και το ευρύ κοινό
Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Πέμπτης (22/1) ο Σπύρος Καρατζαφέρης
Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες έως 9 μποφόρ
Νέα πρωτοβουλία Columbia–ΕΜΠ γεφυρώνει έρευνα και αγορά, επενδύοντας στη νέα γενιά επιστημόνων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα καταστήματα ΟΠΑΠ και PLAY περνούν στην εποχή της Allwyn, με νέο look & feel, διεθνή αέρα και εμπειρίες που κοιτούν μπροστά, χωρίς να αλλάζει τίποτα από όσα αγαπήσαμε
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Αιχμές για συγκάλυψη, σύγκριση με Ισπανία και αναφορές στο πολιτικό εγχείρημα που ετοιμάζει
Τα ίχνη της χάθηκαν από χώρο παιδικής προστασίας
Οι δικαστές έδωσαν όνομα, τόπο βάπτισης και όρισαν διατροφή σε υπόθεση διαζευγμένων γονέων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.