- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Πρόγραμμα «Γέφυρα»: Λήγει η προθεσμία για τους δανειολήπτες
Μέχρι τώρα οι αιτήσεις ξεπερνούν τις 105.000
Λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου η προθεσμία για τους δανειολήπτες για το πρόγραμμα «Γέφυρα» - Το πρόγραμμα για την προστασία της πρώτης κατοικίας.
Tην Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου λήγει η προθεσμία για τους δανειολήπτες, με προγράμματα που συνδέονται με την πρώτη κατοικία, προκειμένου να ενταχθούν στο πρόγραμμα «Γέφυρα». Το πρόγραμμα, το οποίο σχεδιάστηκε για να ενισχύσει τα νοικοκυριά τα οποία επλήγησαν από την πανδημία, προσφέρει εννιάμηνη επιδότηση, η οποία καθορίζεται κλιμακωτά λαμβανομένων υπόψη αντικειμενικών κριτήριων, όπως τα εισοδήματα και το ύψος της περιουσίας, κινητής και ακίνητης.
Στο πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα που έλαβαν οικονομική ενίσχυση ή μειώθηκε το εισόδημά τους, ελεύθεροι επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις που έλαβαν οικονομική ενίσχυση ή μειώθηκαν τα έσοδά τους, εταίροι προσωπικών ή κεφαλαιουχικών εταιρειών των οποίων η λειτουργία έχει ανασταλεί υποχρεωτικά ή/και έχουν λάβει ενίσχυση, άνεργοι ή μακροχρόνια άνεργοι στους οποίους παρασχέθηκε οικονομική ενίσχυση, δικαιούχοι που έλαβαν ενίσχυση με τη μορφή της επιστρεπτέας προκαταβολής, φυσικά πρόσωπα που εντάσσονται στον μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» και ιδιοκτήτες ακινήτων που έλαβαν μειωμένο μίσθωμα.
Προϋπόθεση για την ένταξη στο πρόγραμμα είναι για τους ενδιαφερομένους να συναινέσουν στην άρση του φορολογικού και τραπεζικού τους απορρήτου.
Οι δικαιούχοι του προγράμματος μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2020 στην ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΓΔΙΧ. Οι πρώτες καταβολές της επιδότησης από το Δημόσιο προς τις τράπεζες εκτιμάται ότι θα ξεκινήσουν για εξυπηρετούμενα δάνεια εντός του Οκτωβρίου.
Μέχρι σήμερα οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί ξεπερνούν τις 105.000, ενώ σημαντικά υψηλός είναι ο αριθμός εκείνων που έχουν επισκεφτεί την πλατφόρμα και έχουν ξεκινήσει τις σχετικές διαδικασίες.
Την ίδια ώρα, ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να δοθεί μια μικρή παράταση, κάτι που δεν είχε αποκλείσει και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διασώθηκαν δύο άνθρωποι
Έχουν γίνει ήδη δεκάδες προσαγωγές
Οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο» έχουν κλείσει από τις 17:00
Αυτό προκύπτει από την ετήσια έρευνα του περιοδικού International Living
Τι ακολουθεί μετά τον Byron
Λόγω των πλημμυρικών φαινομένων
Παράλληλα, στη Βοιωτία, ο κόμβος της Θήβας παραμένει κλειστός από χθες
Οι επιστήμονες προβλέπουν βροχοπτώσεις έως το απόγευμα - Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία
Δείτε τον χάρτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με τις υψηλότερες καταγραφές στη χώρα
Εντοπίστηκε να οδηγεί στο αντίθετο ρεύμα με επικαθήμενο
Tι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο
Τα Δεκεμβριανά που ακολούθησαν και το δικαστικό «θρίλερ» με Κορκονέα
Κλείνουν σταθμοί του Μετρό - Τι θα ισχύσει τις ώρες των εκδηλώσεων μνήμης
Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες
Τεράστιοι όγκοι νερού από την κακοκαιρία «Byron» έσπασαν τα αναχώματα
Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός από ρίψη πέτρας και μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
Πότε ξεκινά η επαναλειτουργία της βασικής γραμμής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.