- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κοινή Υπουργική Απόφαση υπεγράφη για την έναρξη προγράμματος με 100.000 νέες θέσεις εργασίας από τον ΟΑΕΔ από την 1η Οκτωβρίου.
Πρόγραμμα για 100.000 θέσεις εργασίας πρόκειται να «τρέξει» από τον ΟΑΕΔ από την 1η Οκτωβρίου, αφού υπεγράφη η σχετική ΚΥΑ του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και του Υπουργείου Οικονομικών, τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου.
Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, το εξής:
«Υπεγράφη, τη Δευτέρα (28/09), η Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και του Υπουργείου Οικονομικών για το μεγάλο ανοικτό πρόγραμμα των 100.000 νέων επιδοτούμενων θέσεων εργασίας η οποία υλοποιεί τις πρόσφατες εξαγγελίες του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Το νέο πρόγραμμα συνιστά μια εμπροσθοβαρή και δυναμική δράση που στηρίζει έμπρακτα την αγορά εργασίας μέσα από τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, προσφέροντας σημαντικά οφέλη τόσο στις επιχειρήσεις όσο και στους εργαζόμενους. Συγκεκριμένα, επιδοτεί για έξι μήνες όλο το μη μισθολογικό κόστος που επωμίζονται επιχειρήσεις και εργαζόμενοι, κινητροδοτώντας νέες προσλήψεις ενώ, παράλληλα, εξασφαλίζει, με ειδική ρήτρα, τη διατήρηση των υφιστάμενων θέσεων εργασίας».
Ακόμα, προστίθεται:
«Το νέο πρόγραμμα συνολικού προϋπολογισμού 345 εκατ. ευρώ διαθέτει ειδική μέριμνα για τους μακροχρόνια άνεργους, καθώς η κάθε θέση εργασίας θα επιδοτείται επιπλέον με 200 ευρώ επί του καθαρού μισθού, πέραν της κάλυψης του μη μισθολογικού κόστους ενώ θα καλύπτει και τις αναλογούσες ασφαλιστικές εισφορές σε δώρα και επίδομα αδείας. Τέλος, το πρόγραμμα θα ξεκινήσει από 01/10 και θα "τρέχει" μέχρι εξαντλήσεως των επιδοτούμενων θέσεων εργασίας».
Οι προϋποθέσεις για εργοδότες και ενδιαφερόμενους
Για συμμετοχή στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, τόσο οι εργοδότες όσο και οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις.
Αυτές είναι οι εξής:
- Η επιχείρηση θα πρέπει να διατηρήσει για έξι μήνες τον αριθμό των εργαζόμενών της, όπως και όσους θα προσλάβει μέσω του προγράμματος επιδότησης εισφορών.
- Η επιχείρηση που θα προβαίνει σε νέα πρόσληψη ή νέες προσλήψεις, μία ή περισσότερες φορές θα πρέπει υπευθύνως να δηλώνει ότι α) είναι φορολογικά και ασφαλιστικά ενήμερη ή να έχει ρυθμίσει τις βεβαιωμένες τυχόν οφειλές της προς το Δημόσιο και τον Ηλεκτρονικό Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ) και β) θα διατηρήσει κατά μέσο όρο τον ίδιο αριθμό εργαζόμενων για το διάστημα επιδότησης της νέας θέσης εργασίας.
- Εξαιρούνται από τον ίδιο αριθμό των εργαζομένων όσοι παραιτούνται, όσοι συνταξιοδοτούνται και όσοι έχουν συμβάσεις ορισμένου χρόνου που λήγουν εντός του εξαμήνου.
- Ο νεοπροσληφθείς, κατά τη στιγμή της πρόσληψής του, δεν πρέπει να έχει ενεργή σύμβαση εργασίας για τουλάχιστον έναν μήνα.
- Μετά το εξάμηνο δεν υπάρχει συγκεκριμένος χρόνος προστασίας και ο εργοδότης κρατά τον μισθωτό εφόσον υπάρξει συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών.
- Επιδοτείται το σύνολο των ασφαλιστικών εισφορών του νέου εργαζομένου για έξι μήνες ύστερα από δήλωση που θα κάνει η επιχείρηση στο σύστημα «Εργάνη».
- Σε περίπτωση που η νέα πρόσληψη αφορά μακροχρόνια άνεργο εγγεγραμμένο στον ΟΑΕΔ, η νέα πρόσληψη επιδοτείται πέραν των ανωτέρω και με 200 ευρώ επί του καθαρού μηνιαίου μισθού.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το σημερινό σκίτσο του
Το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρά θέματα υγείας
«Καταλύτης η πλήρης εφαρμογή του νέου ΚΟΚ»
Παράλληλα κατατέθηκαν και παράβολα της τάξης των 600.000 ευρώ
Αφέθη ελεύθερος με περιοριστικούς όρους
Σπιτονοικοκύρης εντόπισε νεκρή γυναίκα βουλγαρικής καταγωγής σε διαμέρισμα στα Χανιά - Έρευνα των Αρχών
Έφοδος της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος σε σπίτι συνταξιούχου γιατρού - Κατασχέθηκε παράνομο υλικό
Τι ισχύει για εισιτήρια και αλλαγές
Στο σημείο έχει διακοπεί η κυκλοφορία
Eίχε προβλεφθεί και υπήρχε υποστήριξη στο τηλεφωνικό κέντρο
Mια παραχώρηση του Studio Κλεισθένης αποκλειστικά για την Athens Voice
Δείτε αναλυτικά τι ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ
Ο συγγραφέας και πατέρας δύο παιδιών μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει μια οικογένεια με ένα παιδί στο φάσμα του αυτισμού
Προχωρά η δεύτερη φάση μετασχηματισμού
Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη για τις επόμενες μέρες
Πώς έφτασαν οι Αρχές στα ίχνη τους
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Αποστέλλονται επίσης δύο Ανώτεροι Αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας - Η δήλωση Δένδια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.