- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
O EΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 269 νέα κρούσματα κορωνοϊού - Τι λέει η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020
Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 269 νέα κρούσματα κορωνοϊού.
Τα 23 συνδέονται με γνωστές συρροές και 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 17707, εκ των οποίων το 55.9% άνδρες.
2837 (16.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 7349 (41.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
73 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 17 (23.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 87.7%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 201 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Τέλος, έχουμε 4 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 383 θανάτους συνολικά στη χώρα. 142 (37.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας
Πέτσας: Δεν θα υπάρξουν ξεχωριστά μέτρα για τους άνω των 65 ετών
O κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, απαντώντας σε ερώτηση κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει κανένα ξεχωριστό μέτρο για τους άνω των 65 ετών.
«Το κλείσιμο των μικροκαταστημάτων του λιανεμπορίου όπως τα περίπτερα συνδέεται με το γεγονός του κλεισίματος των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στις 24:00 προκειμένου να μην υπάρχει συγχρωτισμός αυτές τις ώρες. Έχουμε δει μια πολύ καλή συμμόρφωση των Ελλήνων πολιτών και σε σύγκριση με άλλες χώρες τις Ευρώπης και όχι μόνο, είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο. Δεν θέλουμε να φέρουμε κανέναν απέναντι, ούτε στις συστάσεις των ειδικών, ούτε στα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση. Όλοι μαζί θα ξεπεράσουμε την κρίση τηρώντας τα μέτρα των ειδικών και μέχρι στιγμής πηγαίνουμε ικανοποιητικά» δήλωσε απαντώντας σε σχετική ερώτηση.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τοπικά ισχυρά φαινόμενα από τα δυτικά - Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 6 μποφόρ
Τι αποκαλύπτει μελέτη του ΙΝΣΕΤΕ με τίτλο: «Ο Ελληνικός Τουρισμός: Επιτεύγματα, Προκλήσεις, Προοπτικές»
Στη θαλάσσια περιοχή βόρεια του νησιού - Μικρό το εστιακό βάθος
Επιστροφή στη χειμερινή ώρα - Στις 04:00 π.μ. τα ρολόγια θα μετακινηθούν
Αίθριος ο καιρός στις περισσότερες περιοχές - Πού θα εκδηλωθούν ασθενείς βροχές και ομίχλες
Η πρώτη αντίδραση της εταιρείας - «Προτεραιότητά οι 2.500 εργαζόμενοι και η επαναλειτουργία των καταστημάτων»
Η ανακοίνωση με αφορμή το χθεσινό άρθρο αντεισαγγελέα
Κινητοποιήθηκαν οι αρμόδιες Αρχές
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Στο εδώλιο του Εφετείου επρόκειτο να καθίσουν σήμερα οι 12 κατηγορούμενοι
Απεγκλωβίστηκε από την Πυροσβεστική
Το χρονικό της υπόθεσης
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Στο πλαίσιο των εορτασμών για την 28η Οκτωβρίου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.