Ελλαδα

Λέσβος: Η νέα δομή στο Καρά Τεπέ από ψηλά -Πήγαν 3.000 μετανάστες

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Νότης Μηταράκης παρακολούθησαν την επιχείρηση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η νέα δομή για πρόσφυγες και μετανάστες στο Καρά Τεπέ - Μετακινήθηκαν 3.000 μετανάστες από τη Μόρια
Η νέα δομή για πρόσφυγες και μετανάστες στο Καρά Τεπέ - Μετακινήθηκαν 3.000 μετανάστες από τη Μόρια © EUROKINISSI/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΣΙΔΗΣ

Drone κατέγραψε τη νέα δομή για πρόσφυγες και μετανάστες στο Καρά Τεπέ της Λέσβου, όπου μεταφέρθηκαν 3.000 άτομα - Δείτε τις εικόνες.

Στη δημοσιότητα δόθηκαν οι εικόνες από ψηλά με τη νέα δομή στο Καρά Τεπέ της Λέσβου για πρόσφυγες και μετανάστες.

Μετά τον εμπρησμό στη Μόρια, δημιουργήθηκε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα ένα προσωρινό ΚΥΤ στην υπάρχουσα δομή του Καρά Τεπέ.

Εκεί, μεταφέρθηκαν συνολικά 3.000 πρόσφυγες και μετανάστες την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020. Την επιχείρηση στο Καρά Τεπέ της Λέσβου παρακολούθησαν οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδης και Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης. Η μεταφορά των 3.000 προσφύγων και μεταναστών στη νέα δομή στο Καρά Τεπέ έγινε παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων.

Τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού ήταν αυξημένα, καθώς η Λέσβος παραμένει με μεγάλα επιδημιολογικά φορτία τα τελευταία 24ωρα. Αστυνομικοί επιχειρούν με ειδικές φόρμες προστασίας, ενώ σε ετοιμότητα βρίσκονται δυνάμεις των ΜΑΤ εφόσον χρειαστεί να επέμβουν σε περίπτωση επεισοδίων. Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν υπάρχουν αντιδράσεις και η μετακίνηση των 3.000 προσφύγων και μεταναστών έγινε χωρίς προβλήματα.

«Επιχείρηση με την οποία περνάμε από την ανασφάλεια στην υγειονομική ασφάλεια κι από την αταξία στην τάξη» έκανε λόγο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Newpost: Δομή στο Καρά Τεπέ

Λέσβος - Μεταναστευτικό: Δημιουργείται Αστυνομική Διεύθυνση στο Καρά Τεπέ 

Εν τω μεταξύ, η Ελληνική Αστυνομία δημιουργεί Αστυνομική Διεύθυνση στον Καρά Τεπέ, με έδρα τη δομή φιλοξενίας και ομάδα ΕΚΑΜ να περιπολεί εσωτερικά και εξωτερικά του περιφραγμένου χώρου.

Η νέα Αστυνομική Διεύθυνση στο Καρά Τεπέ της Λέσβου επανδρώνεται από 350 αστυνομικούς, οι οποίοι φθάνουν τμηματικά στο νησί από άλλες αστυνομικές διευθύνσεις της χώρας.

Αποκλειστική αρμοδιότητά τους είναι η φύλαξη της νέας δομής για πρόσφυγες και μετανάστες στο Καρά Τεπέ, ανεξάρτητα από την υπάρχουσα Αστυνομική Διεύθυνση του νησιού. Σε αυτήν την αυτόνομη αστυνομική υπηρεσία προβλέπεται και Τμήμα Ασφαλείας με 30 αστυνομικούς.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.