Ελλαδα

Μυτιλήνη: Δεν ανοίγουν τα σχολεία τη Δευτέρα

Λόγω κορωνοϊού και προσφυγικής – μεταναστευτικής κρίσης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σχολείο
Σχολείο © EUROKINISSI

Ο δήμος Μυτιλήνης αποφάσισε να κρατήσει κλειστά τα σχολεία την Δευτέρα - Κορωνοϊός και τα προβλήματα από την καταστροφή του ΚΥΤ Μόριας η αιτία

Με απόφαση της Δημοτικής Αρχής Μυτιλήνης δεν θα ανοίξουν τη Δευτέρα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση θα παραμείνουν κλειστά έως και την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τον δήμο τα σχολεία δεν θα ανοίξουν λόγω της έκτακτης ανάγκης που προέκυψε από την έξαρση κρουσμάτων του κορωνοιού, σε συνδυασμό με τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν μετά την καταστροφή του ΚΥΤ Μόριας και την παρουσία χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων σε κεντρικούς δρόμους του Δήμου Μυτιλήνης.

«Η απόφαση αυτή ελήφθη για την ασφάλεια των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονέων, οι οποίοι εξέφρασαν, μέσω Συλλόγων και της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων, την ανάγκη για αναστολή έναρξης της σχολικής χρονιάς» σημειώνεται στην ανακοίνωση του Δήμου Μυτιλήνης.

Ας σημειωθεί ότι κλειστό παραμένει λόγω δύο κρουσμάτων κορονοϊού που εντοπίστηκαν, το 14ο Νηπιαγωγείο Μυτιλήνης το οποίο δεν πρόκειται να ανοίξει, ενώ έχει ήδη απολυμανθεί.Αναμένονται τα αποτελέσματα του τεστ για όλο το προσωπικό και αν βγουν αρνητικά θα ανοίξει κατά πάσα πιθανότητα μόνο για τα πρωινά τμήματα, δεν θα λειτουργήσει δηλαδή το ολοήμερο.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY