Ελλαδα

Ελληνοτουρκικό επεισόδιο στη Χάλκη κατά τη διάσωση μεταναστών

Τι έγινε με τις τουρκικές ακταιωρούς

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΑΡΧΕΙΟ - Λιμενικό - Διιάσωση μεταναστών, προσφύγων
ΑΡΧΕΙΟ - Λιμενικό - Διιάσωση μεταναστών, προσφύγων © ΑΠΕ- ΜΠΕ/ ΑΠΕ-ΜΠΕ /STR

Επεισόδιο στην Χάλκη: Τουρκικές ακταιωροί δυσχέραιναν την επιχείρηση διάσωσης μεταναστών.

Τουρκική πρόκληση τα ξημερώματα στην Χάλκη κατά ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ ήταν σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης μεταναστών.

Σύμφωνα με τον Αντ1., τουρκική ακταιωρός με προβολείς, ακτίνες λέιζερ και δημιουργώντας θόρυβο προσπάθησε να «τυφλώσει» ελικόπτερο Super Puma του Πολεμικού Ναυτικού την ώρα που επιχειρούσε να παραλάβει ναυτικό που είχε τραυματιστεί.

Επιχείρηση Έρευνας και Διάσωσης αλλοδαπών στη Χάλκη

Στη συνέχεια, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πιθανόν να έγινε και προσπάθεια από τουρκική ακταιωρό να εμβολίσει σκάφος του Λιμενικού την ώρα που έκανε έρευνα και διάσωση μεταναστών στην περιοχή.

xalki-diasosi2.jpg
© Υπουργείο Ναυτιλίας

Η πιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών στη θαλάσσια περιοχή 21 ν.μ. δυτικά της Χάλκης πραγματοποιήθηκε καθόλη τη διάρκεια της νύχτας από το Λιμενικό. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, διασώθηκαν τουλάχιστον 92 άνθρωποι, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ωστόσο, κάνουν λόγο για δύο παιδιά που αγνοούνται στα νερά του Αιγαίου.

Χάλκη μετανάστες 260820

Στην περιοχή, προς εντοπισμό των αλλοδαπών, έσπευσαν τέσσερα (04) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού και πέντε (05) παραπλέοντα εμπορικά πλοία, ενώ παράλληλα απογειώθηκαν ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας και ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού.

xalki-diasosi1.jpg
© Υπουργείο Ναυτιλίας

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης αμέσως μόλις ενημερώθηκε για το συμβάν, βρέθηκε στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης όπου και έδωσε εντολή να διατεθεί κάθε πρόσφορο μέσο στην περιοχή για την επιχείρηση.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ