Ελλαδα

Λέσβος: Επεισόδια στη Μόρια - Κάτοικοι συγκρούστηκαν με τα ΜΑΤ

Πώς ξεκίνησε η ένταση - Δείτε εικόνες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λέσβος: Επεισόδια ανάμεσα σε κατοίκους και αστυνομικούς στη Μόρια
Λέσβος: Επεισόδια ανάμεσα σε κατοίκους και αστυνομικούς στη Μόρια © EUROKINISSI/ΗΛΙΑΣ ΜΑΡΚΟΥ

Ένταση και επεισόδια στη Μόρια της Λέσβου: Κάτοικοι συγκρούστηκαν με δυνάμεις των ΜΑΤ - Έγινε χρήση δακρυγόνων - Δείτε εικόνες.

Ένταση επικράτησε την Πέμπτη 20 Αυγούστου 2020 στη Μόρια της Λέσβου, καθώς σημειώθηκαν επεισόδια ανάμεσα σε κατοίκους και δυνάμεις των ΜΑΤ.

Κάτοικοι συγκρούστηκαν με αστυνομικούς στην περιοχή γύρω από το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Προσφύγων και Μεταναστών στη Μόρια της Λέσβου.

Το lesvospost αναφέρει ότι πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας κατοίκων στη Μόρια, με σκοπό να μην γίνουν τα εγκαίνια της Δομής Υγείας έξω από το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης. Άνδρες των ΜΑΤ επιχείρησαν να απομακρύνουν τους κατοίκους από τον δρόμο και τα γύρω χωράφια. Ακολούθησε ένταση, ενώ έγινε και χρήση χημικών.

 

 

Σημειώνεται ότι τη δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων παιδιών προσφύγων στον καταυλισμό της Μόριας αλλά και τη δομή φιλοξενίας αιτούντων άσυλο στον Καρά Τεπέ επισκέφτηκε νωρίτερα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου. Η ΠτΔ είχε συνάντηση και με τους πρόεδρους των Κοινοτήτων Μόριας, Παναγιούδας, Αφάλωνα και Παμφύλων που επηρεάζονται από τη γειτνίαση τους με τον καταυλισμό του ΚΥΤ της Μόριας.

Σακελλαροπούλου για μεταναστευτικό - Πρέπει να υπάρξει αποσυμφόρηση στη Λέσβο

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου απευθύνθηκε προς τους εκπροσώπους φορέων του νησιού, λέγοντας πως γνωρίζει καλά «το δυσανάλογο βάρος που έχετε σηκώσει και συνεχίζετε να σηκώνετε τα τελευταία χρόνια, με τα συνεχή κύματα των αιτούντων άσυλο και των μεταναστών. Κατανοώ πλήρως τις μεγάλες δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε από τη μακροχρόνια παραμονή χιλιάδων ανθρώπων στις δομές φιλοξενίας του νησιού».

Τόνισε πως «είναι απολύτως αναγκαία η αποσυμφόρηση των νησιών και ο επιμερισμός του βάρους σε όλη την επικράτεια, καθώς και η επιτάχυνση στις διαδικασίες της εξέτασης των αιτημάτων ασύλου, όπως και των διαδικασιών επαναπροώθησης» και πρόσθεσε: «Το μεταναστευτικό και προσφυγικό πρόβλημα αφορά όλη την Ελλάδα, δεν είναι ένα τοπικό πρόβλημα του Ανατολικού Αιγαίου. Ούτε, βέβαια, πρόκειται για ένα παροδικό ή εποχικό φαινόμενο, δεδομένων των συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή, της αναξιοπιστίας της Τουρκίας και των πολεμικών συρράξεων στη Μέση Ανατολή και την Αφρική».

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ