- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη προχωρούν σε επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας από 26 Αυγούστου - Για ποιο λόγο διαμαρτύρονται
Επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας, αρχής γενομένης από τις 26 Αυγούστου 2020, αποφάσισαν σήμερα οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ.
Το διοικητικό συμβούλιο του συνδικάτου τους να έχει ήδη έχει κοινοποιήσει την απόφασή του στο προεδρείο του οργανισμού και τα υπουργεία Υποδομών-Μεταφορών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Οικονομικών.
Αυτό τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του συνδικάτου των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, Ιωάννης Δήμκας, προσθέτοντας «η σκλήρυνση ή όχι της στάσης μας, θα εξαρτηθεί από τις συναντήσεις που θα έχουμε με τους αρμόδιους».
Αύριο, σύμφωνα με τον κ. Δήμκα έχει προγραμματιστεί διάλογος μεταξύ των εμπλεκομένων, ενώπιον του Οργανισμού Μεσολάβησης Επίλυσης Διαφορών (ΟΜΕΔ), ενώ "έχουμε την πρόθεση να συνεχίσουμε τις επαφές μέχρι και την προσεχή Δευτέρα 24/8. Εάν δεν λάβουμε έγγραφες διαβεβαιώσεις για ικανοποίηση των αιτημάτων μας, τότε θα προχωρήσουμε στον σχεδιασμό μας”.
Όπως σημείωσε ο κ. Δήμκας, το εξώδικο που εστάλη σήμερα αφορά στην πραγματοποίηση στάσεων εργασίας για έξι ημέρες, από τις 26/8 με το ωράριο της κινητοποίησης να ποικίλει, ανάλογα την ημέρα. "Κάποιες ημέρες θα προχωρούμε σε στάση εργασίας για τρεις ώρες από τις 5 το πρωί και για άλλες (τρίωρες) από τις 9 το βράδυ ενώ άλλες ημέρες θα κάνουμε την κινητοποίησή μας από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 16.00”, ανέφερε ο κ. Δήμκας, σημειώνοντας ότι την Δευτέρα 14/8 θα γνωστοποιηθεί το ακριβές ωράριο των στάσεων εργασίας, εφόσον δεν ευοδωθούν οι συζητήσεις.
Οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ, διεκδικούν υπογραφή νέας Σ.Σ.Ε., εκπλήρωση παροχών μη μισθολογικού κόστους (βρεφονηπιακών σταθμών, κατασκηνώσεων, παροχή γάλακτος, χρηματική ενίσχυση γέννησης τέκνων, τέκνων με αναπηρία 67% και άνω, επιδότηση φοίτησης τέκνων, εξαγοράς ενσήμων, δωροεπιταγών, ανανέωση επαγγελματικών διπλωμάτων κ.α.) και την αγορά ανταλλακτικών, ώστε να γίνουν οι επιδιορθώσεις βλαβών στα αστικά λεωφορεία.
Μεταξύ άλλων, ο κ. Δήμκας σημείωσε ότι προτού προχωρήσουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις, οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ έχουν επανειλημμένα κάνει κρούσεις για διάλογο με τους αρμόδιους, αλλά «όλες έπεσαν στο κενό».
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Φέρει κατάγματα σε κρανίο και λεκάνη
Επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις, σηκώθηκαν τα εναέρια μέσα
Ποιες κατηγορίες αντιμετωπίζει
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Παρακολούθηση του φαινομένου σε πραγματικό χρόνο από το Εργαστήριο Σεισμολογίας
Τελευταία μαθήματα έδωσαν σήμερα οι υποψήφιοι των ΓΕΛ
Συνεχίζονται οι έρευνες για τη δράση του
Τελευταία μαθήματα έδωσαν σήμερα οι υποψήφιοι των ΓΕΛ
Όσα πρέπει να γνωρίζετε
Ο σχολιασμός των θεμάτων που έπεσαν σήμερα στους υποψηφίους των ΓΕΛ
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Αποκαλύφθηκε μεγάλη εγκατάσταση επεξεργασίας και εμπορίας κρέατος στον Βόρειο Τομέα Αθηνών
Έρχεται μικρή πτώση της θερμοκρασίας
Του επιβλήθηκαν πρόστιμα 270.000 ευρώ
Τι έπεσε σήμερα στους υποψήφιους των ΓΕΛ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.