- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Κακοκαιρία στη Θάσο: Προβλήματα λόγω βροχών και χαλαζοπτώσεων
Εγκλωβίστηκαν άτομα μέσα στο ΙΧ - Ποτάμια οι δρόμοι
Έντονα καιρικά φαινόμενα στη Θάσο με βροχές και χαλαζοπτώσεις - Πλημμυρικά φαινόμενα σε δρόμους, κατοικίες και επαγγελματικούς χώρους.
Δύσκολη νύχτα πέρασαν οι κάτοικοι των Λιμεναρίων, στη νότια πλευρά της Θάσου, καθώς λόγω της καταρρακτώδους βροχής που έπεσε και της χαλαζόπτωσης που σημειώθηκε προκλήθηκαν έντονα πλημμυρικά φαινόμενα σε δρόμους, κατοικίες και επαγγελματικούς χώρους.
Στην τοπική κοινότητα Λιμεναρίων, μια από τις πιο τουριστικές περιοχές του νησιού, οι ορμητικοί χείμαρροι που σχηματίστηκαν εξαιτίας της ισχυρής βροχόπτωσης λίγο μετά τα μεσάνυχτα είχαν ως αποτέλεσμα να παρασυρθούν ακόμη και αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στις άκρες των δρόμων.
Η πυροσβεστική υπηρεσία του νησιού χρειάστηκε μάλιστα να παρέμβει έγκαιρα σε μια περίπτωση στην περιοχή Σκάλας Μαριών όταν τέσσερα άτομα εγκλωβίστηκαν μέσα στο αυτοκίνητό τους που ακινητοποιήθηκε στον επαρχιακό δρόμο εξαιτίας της καταρρακτώδους βροχής.
Η κακοκαιρία που έπληξε τη Θάσο ήταν τόσο ισχυρή που μέσα σε λίγα λεπτά όλοι οι δρόμοι στις νοτιοδυτικές περιοχές του νησιού μετατράπηκαν σε ποτάμια, ενώ μια κατοικία και ένα εμπορικό κατάστημα καταστράφηκαν ολοσχερώς όταν τα ορμητικά νερά πέρασαν μέσα από τα κτίσματα.
Οι χείμαρροι που σχηματίστηκαν μετάφεραν πολλές φερτές ύλες κλαδιά και κορμούς δέντρων. Η πυροσβεστική υπηρεσία δέχθηκε δέκα περίπου κλήσεις για άντληση υδάτων και παροχή βοήθειας.
Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που έντονα πλημμυρικά φαινόμενα πλήττουν τη νότια πλευρά του νησιού και ιδιαίτερα τα Λιμενάρια, καθώς η μορφολογία του οικισμού, η πυκνή και άναρχη οικιστική δόμηση επιβαρύνουν την περιοχή και δεν επιτρέπουν την ελεύθερη διέλευση των νερών της βροχής.
Με το πρώτο φως της ημέρας συνεργεία της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Θάσου ξεκίνησαν καταγραφή των ζημιών και την απομάκρυνση όλων των φερτών υλών από τους κεντρικούς δρόμους τόσο του οικισμού όσο και από το επαρχιακό οδικό δίκτυο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο
Τα Δεκεμβριανά που ακολούθησαν και το δικαστικό «θρίλερ» με Κορκονέα
Κλείνουν σταθμοί του Μετρό - Τι θα ισχύσει τις ώρες των εκδηλώσεων μνήμης
Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες
Τεράστιοι όγκοι νερού από την κακοκαιρία «Byron» έσπασαν τα αναχώματα
Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός από ρίψη πέτρας και μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
Πότε ξεκινά η επαναλειτουργία της βασικής γραμμής
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο
Από το μεσημέρι η στάθμη του ποταμού έχει ανέβει δύο μέτρα
Οι σταθμοί αυτοί θα κλείσουν εκ νέου στις 17:00
Γιατροί «στόχευαν» ΑΜΚΑ για εικονικές συνταγογραφήσεις
Υπερχείλισε χείμαρρος στη Φοινικούντα
Βροχοπτώσεις άνω των 40–50 mm/ώρα στην Αττική από την κακοκαιρία Byron
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας
Ομάδα αγροτών προσπάθησε να περάσει τον αστυνομικό κλοιό και να κινηθεί προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία»
Τι ζητά ο δήμαρχος από τον Νίκο Χαρδαλιά
Συνεχίζονται οι ισχυρές βροχοπτώσεις - Οδηγίες για ασφάλεια και δικαιώματα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.