Παγώνη: Φοβάμαι πως τα κρούσματα θα αυξηθούν
«Όταν κάποιος επιστρέφει από ένα νησί πρέπει να φοράει τη μάσκα του»
Την εκτίμηση πως τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα θα αυξηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα πραγματοποίησε η Ματίνα Παγώνη.
Αύξηση στα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας θα υπάρξει σύμφωνα με εκτιμήσεις της προέδρου ΕΙΝΑΠ & αντιπροέδρου ΟΕΝΓΕ, Ματίνας Παγώνη.
Συγκεκριμένα, η κα Παγώνη εξέφρασε την ανησυχία της για την έξαρση των περιστατικών ενώ παρείχε διευκρινίσεις για την αύξηση των κρουσμάτων στα αστικά κέντρα.
Κανένας δεν είναι άτρωτος στον ιό και θα πρέπει να υπάρχει πολύ μεγάλη προσοχή από όλους, είπε η κ. Παγώνη σε τηλεοπτική συνέντευξή της.
«Και οι νέοι νοσούν, το μεγαλύτερο ποσοστό με ήπια συμπτώματα. Θέλει προσοχή».
Ζήτησε να τηρούνται πιστά τα μέτρα προστασίας για να μην χαθεί όλος αγώνας που έχει γίνει τον προηγούμενο καιρό δεν πρέπει να πάει χαμένος.
«Τα περισσότερα νησιά ζουν από το καλοκαίρι», σημείωσε.
Σχετικά με τα κρούσματα κορωνοϊού στο υγειονομικό προσωπικό, έκρινε πως είναι λογικό να νοσούν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία. «Είναι πολύ λογικό όταν βρίσκεσαι σε ένα νοσοκομείο αναφοράς. Δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχουν και κάποιοι που θα νοσήσουν», τόνισε, συγκεκριμένα.
Αναμένεται αύξηση ως το τέλος Αυγούστου
Η ίδια εξέφρασε τους φόβους της για την εξάπλωση της πανδημίας και συγκεκριμένα τόνισε: «Φοβάμαι ότι μέχρι αρχές Σεπτέμβρη θα αυξηθούν».
Ακόμη εξήγησε τους λόγους για τους οποίους παρατηρείται μεγάλη αύξηση στα κρούσματα στα μεγάλα αστικά κέντρα. Όπως είπε, έγκειται στην επιστροφή των εκδρομέων από τους τουριστικούς προορισμούς.
«Γι’ αυτό η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη έχουν τα περισσότερα κρούσματα. Όταν κάποιος επιστρέφει από ένα νησί πρέπει να φοράει τη μάσκα του. Τη φοράει για εφτά μέρες συνεχόμενα και προσπαθεί να μην είναι σε επαφή με κόσμο. Ο ίδιος θα προφυλάξει τον εαυτό του και τους υπόλοιπους».
Τι θα συμβεί με τα σχολεία
Τέλος, αναφερόμενη στο άνοιγμα των σχολείων τόνισε πως πρέπει να ανοίξουν κανονικά, αλλά με αυστηρά μέτρα.
«Το θέμα των σχολείων είναι πολύ σοβαρό. Είναι μια δύσκολη περίοδος με ειδικές συνθήκες».
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ανάρτηση μετά την εξομολόγηση για τη μάχη με τον καρκίνο
Αυξήσεις σε όλα τα οχήματα, εξαιρούνται οι μοτοσικλέτες
Δεν είχε δίπλωμα ούτε το 2023
Οι επόμενες κινήσεις τους
Ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας
Στιγμές fun και λάμψης powered by ΣΚΡΑΤΣ
Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων λήγει στις 17 Δεκεμβρίου 2025
Έχει διατεθεί στην ελληνική αγορά - Η ανακοίνωση της εταιρείας
Αγρότες και κτηνοτρόφοι παραμένουν στα μπλόκα που έχουν στηθεί σε λιμάνια, τελωνεία και εθνικές οδούς
Με αφορμή αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Στο Κέντρο Υγείας άλλος αγρότης με έμφραγμα
Ζητούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό και άρση των ποινικών διώξεων
Η ποινή που του επιβλήθηκε
Κλειστή είναι η Εθνική Οδός της Αθηνών - Πατρών
Έφυγαν τα τρακτέρ από το λιμάνι του Βόλου
Ήταν γνωστός στις Αρχές για παρόμοια αδικήματα
Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα τα πυροτεχνήματα έσκαγαν πάνω από τα κεφάλια των πολιτών
Ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ στην περιοχή
Δείτε τον χάρτη με τα κόκκινα σημεία
Μία άκρως γιορτινή «Καλημέρα»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.