Ελλαδα

9.500 προσλήψεις σε δήμους για την καθαριότητα στα σχολεία

Με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου - Δείτε τους πίνακες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σχολείο
Σχολείο © EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Οι πίνακες με τις 9.500 προσλήψεις υπαλλήλων σε δήμους για την καθαριότητα στα σχολεία - Τι ανακοίνωσε το Υπουργείο Εσωτερικών.

Συνολικά 9.500 προσλήψεις σε δήμους για την καθαριότητα στα σχολεία δρομολογούνται με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου.

Όπως έγινε γνωστό, εκδόθηκε η Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ), με την οποία προβλέπεται o αριθμός του προσωπικού προς πρόσληψη στους δήμους της χώρας για την κάλυψη των αναγκών καθαριότητας στα σχολεία.

Η ΠΥΣ υπογράφεται από τους συναρμόδιους υπουργούς Οικονομικών, Χρήστο Σταικούρα και Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο (Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε τους πίνακες με τις προσλήψεις ανά δήμο της χώρας). Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών «αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά το θέμα της καθαριότητας των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, διότι ο αριθμός των εργαζομένων πλήρoυς απασχόλησης είναι τουλάχιστον 30% υψηλότερος από το περυσινό».

Επίσης, «επιλύεται το χρόνιο πρόβλημα των εργαζομένων στα σχολεία, οι οποίοι δεν είχαν τα πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα που έχουν όλοι οι εργαζόμενοι».

Συγκεκριμένα, ο αριθμός των υπαλλήλων που θα εργαστούν είναι ίδιος με τον περυσινό (5.000 εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης και 4.474 μερικής απασχόλησης), αλλά οι ώρες που καλύπτονται είναι ενισχυμένες. Γι' αυτό και, σύμφωνα με το υπουργείο, τα χρήματα που διατίθεται από τον κρατικό προϋπολογισμό έχουν αυξηθεί άνω του 50% και συγκεκριμένα κατά 28 εκατ. ευρώ.

Στην ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών επισημαίνεται ακόμη ότι στην απόφαση που αφορά στις 9.500 προσλήψεις σε δήμους για την καθαριότητα στα σχολεία «λαμβάνονται υπ' όψιν μια σειρά κοινωνικών κριτηρίων (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι κ.ά.) και πριμοδοτούνται τα έτη εμπειρίας ώστε να διευκολύνονται οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες πολλών ετών στον τομέα της Καθαριότητας».

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ