Ελλαδα

Κακοκαιρία στην Εύβοια: Νεκρό βρέφος στις πλημμύρες

Τρία τα θύματα από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν το νησί

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βρέφος
Βρέφος © Pixabay

Τραγωδία στην Εύβοια: Ένα βρέφος νεκρό από τις πλημμύρες - Στους 3 οι νεκροί από την κακοκαιρία - Συνεχίζονται οι απεγκλωβισμοί κατοίκων.

Τραγωδία στην Εύβοια, με τους νεκρούς από την κακοκαιρία να φθάνουν τους τρεις. Ανάμεσά τους και ένα βρέφος, 8 μηνών, το οποίο εντοπίστηκε νεκρό.

Την είδηση για το νεκρό βρέφος από την κακοκαιρία στην Εύβοια επιβεβαίωσε ο δήμαρχος Διρφύων - Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς, μιλώντας την Κυριακή 9 Αυγούστου 2020 τον ΣΚΑΪ.

Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι η οικογένεια του βρέφους έκανε διακοπές στον οικισμό Πολιτικά και έμενε σε ισόγειο διαμέρισμα. Τα ορμητικά νερά εγκλώβισαν τα ξημερώματα την οικογένεια στο διαμέρισμα της, με το βρέφος να χάνει τη ζωή του.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι δύο ηλικιωμένοι ανασύρθηκαν νεκροί από τα σπίτια τους στα Πολιτικά Ευβοίας. Τα ακραία καιρινά φαινόμενα προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές τόσο στα Πολιτικά όσο και στα Ψαχνά και το Λευκαντί Ευβοίας. Νεκροί, εκτός από το 8 μηνών βρέφος, είναι ένας 86χρονο και μια 85χρονη, οι οποίοι απεγκλωβίστηκαν από τα σπίτια τους χωρίς τις αισθήσεις τους.

Τα πυροσβεστικά συνεργεία συνεχίζουν μέχρι και αυτή την ώρα να απεγκλωβίζουν ανθρώπους που έχουν παγιδευτεί στα σπίτια, όπου σε πολλά σημεία το νερό έχει φτάσει πάνω από το 1,5 μ. Συνολικά, το κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έχει δεχτεί πάνω από 150 κλήσεις για απεγκλωβίσεις ατόμων και συνεχίζει να λαμβάνει, παρά το γεγονός ότι έχει σταματήσει η βροχή.

«Ήδη έχουν καταγραφεί δύο νεκροί ένας άνδρας 85 χρονών και μία γυναίκα 86 χρονών που έμειναν σε διαφορετικά σπίτια, εγκλωβίστηκαν και έχασαν τη ζωή τους» είχε δηλώσει νωρίτερα στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο δήμαρχος Διρφύων - Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς, προσθέτοντας: «Αναζητούμε ένα ακόμη άτομο και ελπίζουμε να μην είναι ο τρίτος νεκρός» -κάτι που τελικά επιβεβαιώθηκε με τραγικό τρόπο.

Μεγάλες ζημιές προκάλεσε η κακοκαιρία στην Εύβοια, με τα περισσότερα προβλήματα να εντοπίζονται στον Δήμο Διρφύων - Μεσσαπίων και στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας.

LamiaReport.gr: Εικόνες βιβλικής καταστροφής στην Εύβοια

Κακοκαιρία στην Εύβοια: Συνεχίζονται οι απεγκλωβισμοί κατοίκων

Εν τω μεταξύ συνεχίζονται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία οι επιχειρήσεις για απομακρύνσεις των εγκλωβισμένων από τις πλημμύρες στην Εύβοια.

Σε επιφυλακή βρίσκεται όλος ο μηχανισμός, καθώς σύμφωνα με την ΕΜΥ τα φαινόμενα αναμένεται τα συνεχιστούν μέχρι τις μεσημεριανές ώρες.

Σημειώνεται ότι από νωρίς τη νύχτα είχε γίνει στην Εύβοια μεγάλη κινητοποίηση με τις κατευθύνσεις και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ενώ το Πυροσβεστικό Σώμα ήταν σε επιφυλακή από τις προηγούμενες ημέρες λόγω των προβλέψεων της ΕΜΥ. Ωστόσο, όπως λένε αρμόδιοι αξιωματικοί, ο όγκος νερού που έπεσε ήταν πάρα πολύ μεγάλος με αποτέλεσμα να σημειωθούν οι μεγάλες πλημμύρες. 

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η καταστροφή οφείλεται στην υπερχείλιση των χειμάρρων Μεσσαπίθου στα Ψαχνά, του ρέματος των Πολιτικών και του Λίλα στο Λευκαντί που μετέτρεψαν την περιοχή σε... λίμνη, βυθίζοντας τα πάντα στο νερό.

Κακοκαιρία Εύβοια: «Κινδυνεύει πολύς κόσμος»

Μέχρι πριν από λίγο, όπως ανακοινώθηκε από το ΠΣ, έχουν πραγματοποιηθεί από οχήματα και κατοικίες 35 απομακρύνσεις ατόμων, τα οποία έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο, ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί 139 κλήσεις οι περισσότερες εκ των οποίων αφορούν αντλήσεις υδάτων.

Σε πολλά σημεία του νησιού χρειάστηκε να επέμβουν γερανοί προκειμένου να απομακρύνουν αυτοκίνητα, ακόμα και όχημα της αστυνομίας που παρασύρθηκε στην προσπάθεια να απομακρύνουν οι αστυνομικοί ένα κάτοικο της περιοχής. Για την αντιμετώπιση των περιστατικών έχουν κινητοποιηθεί 72 πυροσβέστες και πεζοπόρο τμήμα με ειδικό εξοπλισμό, 26 οχήματα, ειδικά οχήματα καθώς και 3 διασωστικές λέμβοι από την 1η, 7η και 8η ΕΜΑΚ. Επίσης, προληπτικά έχουν κινητοποιηθεί εναέριοι διασώστες από την 1η ΕΜΑΚ με 1 ελικόπτερο.

ΕΥΒΟΙΑ!! υπερχειλισε ο ποταμος Ληλας στην ευβοια!! βιβλικη καταστροφη!!

Κακοκαιρία στην Εύβοια: Έκκληση της ΓΓΠΠ στους πολίτες 

Σε άμεση συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι περιφέρειες και δήμοι της χώρας, για τη λήψη μέτρων αρμοδιότητάς τους. Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Η Πυροσβεστική παρακαλεί τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση εκδήλωσης έκτακτων καιρικών φαινομένων, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Οι κλήσεις αφορούν στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων (Δ.Κ. Ψαχνών και Τ.Κ. Πολιτικών) και Δήμου Χαλκιδέων Ευβοίας και κυρίως στις περιοχές Μπούρτζι, Πολιτικά και Λευκαντί.

Για την αντιμετώπιση των περιστατικών επιχειρούν 83 πυροσβέστες και πεζοπόρο τμήμα με ειδικό εξοπλισμό, 31 οχήματα, ειδικά οχήματα καθώς και 3 διασωστικές λέμβοι από την 1η, 7η και 8η ΕΜΑΚ. Επίσης, ενεργούν στις πλημμυρισμένες περιοχές εναέριοι διασώστες του Πυροσβεστικού Σώματος από την 1η ΕΜΑΚ με ένα ελικόπτερο καθώς και ένα ακόμη ελικόπτερο για εναέρια επιτήρηση και συντονισμό των δυνάμεων που επιχειρούν.

Συνδρομή παρέχει το Λιμενικό Σώμα με ένα πλωτό μέσο και ένα ελικόπτερο έρευνας και διάσωσης και η Τοπική Αυτοδιοίκηση με μηχανήματα έργου.

Λόγω των προβλέψεων της ΕΜΥ η Πυροσβεστική καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση εκδήλωσης έκτακτων καιρικών φαινομένων, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ