Ελλαδα

Υποχρεωτική η μάσκα για τον κορωνοϊό - Το σκίτσο του Αρκά

«Δεν την μπορώ, μου κρύβει το πρόσωπο»

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μάσκα για τον κορωνοϊό - Το αιχμηρό σκίτσο του Αρκά
Μάσκα για τον κορωνοϊό - Το αιχμηρό σκίτσο του Αρκά © ARKAS - The Original Page/Facebook

Μάσκα για τον κορωνοϊό: Ο Αρκάς σχολιάζει σε σκίτσο του την υποχρεωτική χρήση της από πολίτες και εργαζόμενους.

Η μάσκα για τον κορωνοϊό έγινε υποχρεωτική στους περισσότερους κλειστούς χώρους και ο Αρκάς σχολιάζει αυτήν την εξέλιξη με σκίτσο του στο Facebook.

Υπενθυμίζεται ότι από την Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020 η μάσκα για τον κορωνοϊό έγινε υποχρεωτική, καθώς αυξήθηκαν τα νέα κρούσματα και παρατηρείται διασπορά στις μεγάλες πόλεις.

Στο σκίτσο του ο Αρκάς παρουσιάζει τον Χάρο με το δρεπάνι στον ώμο και τη μάσκα για τον κορωνοϊό στο χέρι. «Δεν την μπορώ τη μάσκα! Μου κρύβει το πρόσωπο» αναφέρει, την ώρα που γύρω του υπάρχει διάσπαρτος ο κορωνοϊός.

Η μάσκα για τον κορωνοϊό έχει μπει για τα καλά πλέον στην καθημερινότητα των πολιτών. Εκτός από τους κλειστούς χώρους που έχει γίνει υποχρεωτική, ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί τα τελευταία 24ωρα και στο ποιες είναι καλές, ποιες προστατεύουν περισσότερο και ποιες μπορεί να είναι επικίνδυνες (π.χ. μάσκα με βαλβίδα).

Για τη μάσκα και την υποχρεωτική χρήση της από τους πολίτες τοποθετήθηκε και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Ειδικότερα, ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε στην ατομική ευθύνη του κάθε πολίτη απέναντι στους συνανθρώπους, τονίζοντας πως το θέμα της υγιεινής και της τήρησης των μέτρων μπορεί να σώσουν ανθρώπινες ζωές.

«Τρία απλά πράγματα: Φοράμε τις μάσκες μας, πλένουμε τα χέρια μας και κρατάμε τις αποστάσεις σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους» υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και πρόσθεσε: «Όταν σε εξωτερικούς χώρους δεν μπορούμε να κρατήσουμε τις αποστάσεις, φοράμε και εκεί μάσκες. Δεν καταλαβαίνω, χρειάζεται ειδική διάταξη, νόμοι, πρόστιμα και ποινές για να κάνουμε το προφανές και να σώσουμε ανθρώπινες ζωές; Είναι θέμα φιλότιμου και ατομικής προσπάθειας, έτσι ώστε να τα καταφέρουμε τόσο καλά όπως τα έχουμε καταφέρει μέχρι σήμερα».

Το σκίτσο του Αρκά για τη μάσκα που έγινε υποχρεωτική στους περισσότερους κλειστούς χώρους, δημοσιεύτηκε στην επίσημη σελίδα του σκιτσογράφου στο Facebook.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ