Ελλαδα

Κορωνοϊός: Προβληματίζει η διασπορά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Την τελευταία εβδομάδα έχουν επιβεβαιωθεί 193 νέα κρούσματα Covid-19 σε όλη τη χώρα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κορωνοϊός στην Ελλάδα
Κορωνοϊός στην Ελλάδα © EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Ανησυχία προκαλεί η διασπορά του ιού σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη - 193 κρούσματα σε όλη τη χώρα την τελευταία εβδομάδα

Με ιδιαίτερη προσοχή και ψυχραιμία παρακολουθεί το Υπουργείο Υγείας τη διασπορά του κορωνοϊού σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έχουν ανακοινωθεί, την τελευταία εβδομάδα ο ΕΟΔΥ έχει επιβεβαιώσει 193 νέα κρούσματα κορωνοϊού σε όλη την Ελλάδα.

Αρκετά από αυτά τα νέα κρούσματα έχουν επιβεβαιωθεί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Η κατάσταση παραμένει ελεγχόμενη, με την κυβέρνηση να λαμβάνει νέα μέτρα όπου χρειάζεται για να μπει «φρένο» στη διασπορά του κορωνοϊού. Χαρακτηριστική περίπτωση η υποχρεωτική χρήση μάσκας στα σούπερ μάρκετ, όπου πλέον η πλειονότητα των καταναλωτών τηρεί το μέτρο. Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί και στην αύξηση των ελέγχων σε επιχειρήσεις και καταστήματα.

Όπως αναφέρθηκε και νωρίτερα, από την Κυριακή 19 Ιουλίου 2020 έως και το Σάββατο 25 Ιουλίου 2020 έχουν επιβεβαιωθεί στην Ελλάδα 193 νέα κρούσματα κορωνοϊού. Τα περισσότερα ήταν την Τρίτη 21 Ιουλίου 2020, όταν ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 36 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα. Αναλυτικά:

  • Κυριακή 19 Ιουλίου: 24
  • Δευτέρα 20 Ιουλίου: 11
  • Τρίτη 21 Ιουλίου: 36
  • Τετάρτη 22 Ιουλίου: 32
  • Πέμπτη 23 Ιουλίου: 33
  • Παρασκευή 24 Ιουλίου: 26
  • Σάββατο 25 Ιουλίου: 31.

Στους 4.166 τα συνολικά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα
Στους 4.166 τα συνολικά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα © athensvoice.gr/koronoios

Υπενθυμίζεται ότι ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ελλάδα έχει φθάσει τα 4.166. Την ίδια στιγμή οι νεκροί απο κορωνοϊό στην Ελλάδα παραμένουν στους 201. Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, οι 66 (32,8%) ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 96% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

31 νέα κρούσματα κορωνοϊού το Σάββατο 25 Ιουλίου 2020 - Τα 13 σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Το Σάββατο 25 Ιουλίου 2020 ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ 31 κρούσματα νέα κορωνοϊού στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα 9 ήταν στην Αττική και τα 4 στη Θεσσαλονίκη.

Σημειώνεται ότι στη Θεσσαλονίκη, στα μέσα Ιουλίου, έγινε ξανά ανιχνεύσιμη η συγκέντρωση κορωνοϊού στα λύματα -εξέλιξη που δεν συμβαδίζει με την «ήρεμη» εικόνα στα νοσοκομεία της πόλης και κάνει τους επιστήμονες να εξετάζουν το ενδεχόμενο να έχει αυξηθεί ο αριθμός των ασυμπτωματικών.

Σε κάθε, περίπτωση, πάντως, η επιτροπή των λοιμωξιολόγων του Υπουργείου Υγείας παρακολουθεί καθημερινά τα νέα δεδομένα για τον κορωνοϊό σε νομούς της χώρας, όπως Αττική και Θεσσαλονίκη, με την κυβέρνηση να είναι έτοιμη να προχωρήσει σε νέα μέτρα -εφόσον κάτι τέτοιο κριθεί απαραίτητο για την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ