Ελλαδα

Φωτιά στις Κεχριές Kορινθίας: Εκκενώνεται και 4ος οικισμός

Ο οικισμός Αθίκια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτιά στις Κεχριές
Φωτιά στις Κεχριές (Φωτογραφία: Korinthostv.gr)

Λόγω της φωτιά στις Κεχριές Κορινθίας η πυροσβεστική έχει εισηγηθεί την εκκένωση 4 οικισμών και μιας παιδικής κατασκήνωσης

Την απομάκρυνση των κατοίκων από τον οικισμό Αθίκια, για προληπτικούς λόγους, εισηγήθηκε, πριν από λίγο, η Πυροσβεστική, λόγω της φωτιάς στις Κεχριές Κορινθίας. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, που έχουν ενισχυθεί, δίνουν αγώνα όχι μόνο ενάντια στις φλόγες, αλλά και στους δυνατούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων από την Πυροσβεστική, δεν υπάρχει πλέον ενεργό μέτωπο πυρκαγιάς, αλλά πολλές διάσπαρτες εστίες στον ευρύτερο χώρο που έχει επεκταθεί η φωτιά. Σημειώνεται, ότι έχουν απομακρυνθεί ήδη κάτοικοι από τους οικισμούς Siemens, Άγιος Κωνσταντίνος και Γαλατάκι, καθώς και παιδιά από κατασκήνωση, που είναι κοντά στα Λουτρά.

Στην περιοχή έσπευσαν ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς και ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης. Αυτή την ώρα επιχειρούν 77 πυροσβέστες με 26 οχήματα, ειδικό μηχανοκίνητο πυροσβεστικών επιχειρήσεων, 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος συντρέχουν 6 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη.

fotia-kexries2.jpg

Oι υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών στις Κεχριές Κορινθίας, με την υποστήριξη των εναέριων μέσων, είχαν ως αποτέλεσμα να μην καούν κατοικίες.

Συγκλονιστικές εικόνες από την μεγάλη πυρκαγιά στις Κεχριές


Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα στο πλαίσιο του οργανωμένου σχεδίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την αντιμετώπιση της μεγάλης φωτιάς στις Κεχριές Κορινθίας, είχαν εκκενωθεί τρεις οικισμοί και μία κατασκήνωση. Ειδικότερα, απομακρύνθηκαν με λεωφορεία και δικά τους μέσα οι κάτοικοι των οικισμών Άγιος Κωνσταντίνος, Γαλατάκι και Ζίμενς.

«Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι σε δασική έκταση στην περιοχή Κεχριές Κορινθίας έφτασε πολύ κοντά στον οικισμό Ζίμενς, οι κάτοικοι του οποίου απομακρύνθηκαν εγκαίρως, αλλά δεν έχουν καταγραφεί ζημιές σε αυτόν» τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Βασίλης Βαθρακογιάννης.
 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ