- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Mαγευτική φωτογραφία του κομήτη Neowise καθώς περνά πάνω από τα Μετέωρα, από τον φωτογράφο, Κωνσταντίνο Εμμανουηλίδη.
Φωτογραφία μοναδικής ομορφιάς τραβήχτηκε από τον φωτογράφο, Κωνσταντίνο Εμμανουηλίδη, όταν ο κομήτης Neowise πέρασε πάνω από τα Μετέωρα. Ο C/2020 F3, όπως είναι γνωστός επίσημα, έγινε ορατός από την Ελλάδα, με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών να δημοσιεύει φωτογραφία η οποία τραβήχτηκε από το Γρεγολίμανο Β. Εύβοιας, στις 10/7 και ώρα 4:50 π.μ.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο κομήτης προέρχεται από τα πιο μακρινά και παγωμένα μέρη του Ηλιακού συστήματος, με το κοντινότερο πέρασμά του από τον πλανήτη μας να αναμένεται στις 22 Ιουλίου. Η απόστασή του, δε, των 103 εκατομμυρίων χιλιομέτρων, θεωρείται ασφαλής.
Ο φωτογράφος που ανέβασε τη συγκεκριμένη φωτογραφία στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook έγραψε: «Ο κομήτης Neowise συναντάει τα Μετέωρα!
Αρχικά σκεφτόμουν πως δεν έχω λόγια να περιγράψω αυτό που έβλεπα με τα μάτια μου την ώρα που εμφανίστηκε πίσω από τα Μετέωρα, όμως έχω μια φωτογραφία!
Από την Χαλκιδική και μετά την προετοιμασία της χθεσινής εικόνας, στο αυτοκίνητο χωρίς ύπνο μετάβαση στο μοναδικό αυτό μέρος του πλανήτη για το γεγονός που συμβαίνει μια φορά στα 6800 χρόνια ή την περίοδο περιστροφής του κομήτη γύρω από τον Ήλιο.
Χρειάστηκε πολύ έρευνα και προσπάθεια για να βρεθεί η συγκεκριμένη τοποθεσία φωτογράφισης μέσα στην νύχτα και σε δρόμο με πέτρες, γάτες, αλεπούδες, σκύλους και αρκούδες. Τι σημασία έχει όμως όταν αντικρύζει κανείς ένα τέτοιο θέαμα!».
Ο κομήτης Neowise συναντάει τα Μετέωρα! Αρχικά σκεφτόμουν πως δεν έχω λόγια να περιγράψω αυτό που έβλεπα με τα μάτια...
Posted by Constantine Emmanouilidi on Sunday, July 12, 2020
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ για τα μέτρα προληπτικής πυροπροστασίας
Η ιστορία ενός σταθμού που όλοι περιμένουν να μεταφερθεί, αλλά που εξακολουθεί να μένει εκεί όπου τον ξέρουν όλοι
Χιλιάδες μαθητές διεκδικούν μια θέση - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη διαδικασία
Αναλυτικά οι τροποποιήσεις στις Γραμμές 6 και 7 έως τις 30 Απριλίου
Αστάθεια σε Κρήτη και Δωδεκάνησα - Φυσιολογικές θερμοκρασίες στην υπόλοιπη Ελλάδα
Πότε θα τη δούμε στον ανοιξιάτικο ουρανό
Η συνεχιζόμενη σεισμική δραστηριότητα έχει δημιουργήσει αναστάτωση στην περιοχή
Ένα παγκοσμίου βεληνεκούς έργο που ενσωματώνει τη σύγχρονη τεχνολογία
Για ποια πάρκα πρόκειται
Αύριο η επίσκεψη από Μητσοτάκη - Μακρόν
Το σημείο έχει αποκλειστεί από πυροτεχνουργούς
Απαλλαγή λόγω αμφιβολιών για τρεις κατηγορούμενους - Ένοχες δύο γυναίκες, αναμένεται η απόφαση για ποινές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.