Ελλαδα

Δύσκολη νύχτα στις Σάπες Ροδόπης - Μαίνεται η φωτιά

Κοντά σε σπίτια οι φλόγες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δασική πυρκαγιά
Δασική πυρκαγιά - ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ/© EUROKINISSI

Φωτιά στις Σάπες Ροδόπης: Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν και τη νύχτα οι πυροσβέστες - Εκκενώθηκε ο οικισμός των Ποντίων.

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στις Σάπες Ροδόπης, όπου μαίνεται η φωτιά.

Με τη δύση του ηλίου αποσύρθηκαν τα εναέρια μέσα και πλέον στην περιοχή παραμένουν και επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Ο οικισμός των Ποντίων έχει εκκενωθεί με εισήγηση του διοικητή της πυροσβεστικής διοίκησης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Κώστα Δαδούδη, ο οποίος έχει τεθεί επικεφαλής της επιχείρησης για να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά στις Σάπες Ροδόπης, που ξέσπασε το απόγευμα της Πέμπτης 9 Ιουλίου 2020.

Μέχρι στιγμής, πάντως, η φωτιά δεν έχει προκαλέσει καταστροφές σε σπίτια του οικισμού, ωστόσο οι φλόγες παραμένουν κοντά και μια απότομη αλλαγή του αέρα θα μπορούσε να δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα.

Αυτήν την ώρα οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, είναι μέτριοι προς ισχυροί, και σε συνδυασμό με την ένταση της φωτιάς, δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης.

Σημειώνεται πως για την κατάσβεση της φωτιάς στις Σάπες Ροδόπης επιχειρούν 61 πυροσβέστες με 22 οχήματα, από το σύνολο της ΠΑΜΘ, τρεις ομάδες πεζοπόρου καθώς και μηχανήματα έργου και υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ