- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Άνοιξε σήμερα η πλατφόρμα MyBusiness Support για την επιστρεπτέα προκαταβολή - 100.000 δικαιούχοι θα λάβουν συνολικά 1,06 δισεκατομμύρια ευρώ.
Ως και τις 15 Ιουλίου θα παραμείνει διαθέσιμη η πλατφόρμα mybusiness support της επιστρεπτέας προκαταβολής που λειτουργεί από σήμερα, Τρίτη 7 Ιουλίου.
Μέσω της πλατφόρμας αυτής, όλες οι επιχειρήσεις και επαγγελματίες θα μπορούν να αποδεχθούν τα ποσά που τους αναλογούν και φυσικά έχουν εγκριθεί κατά τον δεύτερο γύρο της επιστρεπτέας προκαταβολής.
Πως γίνονται οι αιτήσεις
Οι 100.000 δικαιούχοι το επιθυμούν μπορούν να χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα MyBusiness Support και να εγκρίνουν το ποσό που τους αναλογεί προκειμένου να ολοκληρωθεί η πληρωμή.
Σε αυτόν τον δεύτερο γύρο της επιστρεπτέας προκαταβολής θα διατεθούν στους δικαιούχους 1,06 δισεκατομμύρια ευρώ.
Το ύψος του ελάχιστου δανείου διαμορφώνεται σε:
- 2.000 ευρώ για επιχειρήσεις που δεν απασχολούσαν κανέναν εργαζόμενο και δεν διέθεταν ταμειακή μηχανή κατά την 1η Ιουνίου.
- 4.000 ευρώ αν απασχολούσαν 1-5 εργαζόμενους.
- 8.000 ευρώ για επιχειρήσεις με 6-20 εργαζόμενους.
- 15.000 ευρώ για επιχειρήσεις με 21-50 εργαζόμενους.
- 30.000 ευρώ για πάνω από 50 με σχέση εξαρτημένης.
Για όσους συμμετείχαν και στον α’ γύρο, αφαιρείται το ποσό που ήδη έλαβαν. Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, η ελάχιστη ενίσχυση δεν μπορεί να είναι κάτω από 2.000 ευρώ.
Το ποσό της ενίσχυσης εμφανίζεται με τις τυχόν λοιπές οφειλές της επιχείρησης, στο διαδικτυακό τόπο της ΑΑΔΕ στην επιλογή «myTAXISNet/ ο λογαριασμός μου/Προσωποποιημένη πληροφόρηση/ Στοιχεία Οφειλών εκτός Ρύθμισης και Πληρωμή».
Τέλος, υπάρχουν οι εξής δυνατότητες:
- επιστροφή μόνο ποσοστού 70% της ενίσχυσης, εφόσον ο κύκλος εργασιών της επιχείρησης, ένα έτος μετά τη λήψη της ενίσχυσης, είναι μειωμένος κατά 70% ή παραπάνω σε σχέση με το ύψος του κύκλου εργασιών αναφοράς ή των ακαθάριστων εσόδων αναφοράς,
- επιστροφή μόνο ποσοστού 60% της ενίσχυσης, για τις επιχειρήσεις που απασχολούσαν την 1η Ιουνίου 2020 περισσότερους από 20 εργαζόμενους, εφόσον διατηρήσουν κατά μέσο όρο τον αριθμό των εργαζομένων που απασχολούσαν κατά την 1η Ιουνίου 2020.
Η κάθε επιχείρηση υποχρεούται να διατηρήσει έως την 31η Οκτωβρίου 2020 τον αριθμό των εργαζομένων που απασχολούσε κατά την 1η Ιουνίου 2020.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι επιστήμονες προβλέπουν βροχοπτώσεις έως το απόγευμα - Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία
Δείτε τον χάρτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με τις υψηλότερες καταγραφές στη χώρα
Εντοπίστηκε να οδηγεί στο αντίθετο ρεύμα με επικαθήμενο
Tι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο
Τα Δεκεμβριανά που ακολούθησαν και το δικαστικό «θρίλερ» με Κορκονέα
Κλείνουν σταθμοί του Μετρό - Τι θα ισχύσει τις ώρες των εκδηλώσεων μνήμης
Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες
Τεράστιοι όγκοι νερού από την κακοκαιρία «Byron» έσπασαν τα αναχώματα
Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός από ρίψη πέτρας και μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
Πότε ξεκινά η επαναλειτουργία της βασικής γραμμής
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο
Από το μεσημέρι η στάθμη του ποταμού έχει ανέβει δύο μέτρα
Οι σταθμοί αυτοί θα κλείσουν εκ νέου στις 17:00
Γιατροί «στόχευαν» ΑΜΚΑ για εικονικές συνταγογραφήσεις
Υπερχείλισε χείμαρρος στη Φοινικούντα
Βροχοπτώσεις άνω των 40–50 mm/ώρα στην Αττική από την κακοκαιρία Byron
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας
Ομάδα αγροτών προσπάθησε να περάσει τον αστυνομικό κλοιό και να κινηθεί προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.