- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Απάτη σε βάρος ανέργων σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα εξιχνίασαν οι αρχές, οι οποίες αναζητούν τώρα έναν 59χρονο Τυνήσιο, ο οποίος κατηγορείται πως το καλοκαίρι του 2012 ίδρυσε δύο παράνομα γραφεία ευρέσεως εργασίας στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα και αναζητούσε τα «θύματά» του μέσω αγγελιών και αναρτήσεων στο διαδίκτυο, υποσχόμενος εργασία στο εξωτερικό.
Σύμφωνα με πληροφορίες, εξαπάτησε τουλάχιστον 102 άτομα σε όλη την Ελλάδα, αποκομίζοντας οικονομικό όφελος που ξεπερνά τα 62.000 ευρώ, ενώ η δράση του δεν περιορίστηκε στην Ελλάδα, καθώς είχε ιδρύσει παράνομα γραφεία εργασίας σε Σλοβενία και σε Κύπρο. Σε βάρος του 59χρονου, ο οποίος ταυτοποιήθηκε ως ο «εγκέφαλος» της παράνομης εταιρείας, σχηματίσθηκε δικογραφία με τις κατηγορίες της Απάτης κακουργηματικής μορφής, της Πλαστογραφίας κακουργηματικής μορφής και της Νομιμοποίησης Εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.
Οι έρευνες της αστυνομίας αποκάλυψαν ότι ο δράστης, τον Ιούλιο του 2012, χρησιμοποιώντας ψευδή (ελληνικά) στοιχεία ταυτότητας, ίδρυσε νομιμοφανή εταιρεία ευρέσεως εργασίας, με υποκαταστήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και υποτιθέμενο αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών χρηματικής διαμεσολάβησης και υπηρεσιών διαφήμισης. Το παράνομο γραφείο, σύναπτε με τους ενδιαφερόμενους-θύματα, ένα υποτιθέμενο συμβόλαιο-σύμβαση εργασίας και στη συνέχεια αξίωνε την καταβολή χρηματικού ποσού άνω των 600 ευρώ, υποσχόμενο την επαγγελματική τους αποκατάσταση σε θέσεις εργασίας στο εξωτερικό.
Το Σεπτέμβριο του 2013, στη Λουμπλιάνα της Σλοβενίας, ο 59χρονος Τυνήσιος ίδρυσε εταιρεία, χρησιμοποιώντας πλαστό ελληνικό δελτίο ταυτότητας, καθώς και μία εταιρεία ευρέσεως εργασίας στην Κύπρο, η οποία λειτουργούσε χωρίς την απαιτούμενη άδεια. Για το δράστη έχει ήδη εκδοθεί Ερυθρά Αγγελία διεθνών Αναζητήσεων και Σύλληψης από την Interpol, ενώ η σχετική δικογραφία υπεβλήθη στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα
Καθυστερήσεις άνω των 36 μηνών στα Σεπόλια και σε άλλους τέσσερις σταθμούς
Διακοπή κυκλοφορίας για οχήματα άνω των 10 τόνων - Ποιοι εναλλακτικοί δρόμοι προτείνονται
Βελτιωμένη η εικόνα στο δύσβατο μέτωπο - Επιχειρούν πεζοπόρα τμήματα και εναέρια μέσα
Ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις επιχειρούν στο μέτωπο της πυρκαγιάς
Γενικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα δυτικά
Η γιατρός μητέρα του το επανέφερε με ΚΑΡΠΑ
Στο έργο της κατάσβεσης λαμβάνουν μέρος 60 πυροσβέστες
Εκδηλώθηκε σε ορεινή περιοχή μακριά από οικισμούς - Στη μάχη και ελικόπτερο
Η Πυροσβεστική τονίζει ότι η ανθρώπινη αμέλεια παραμένει η κύρια αιτία εκδήλωσης πυρκαγιών
Συλλήψεις σε Έβρο, Σουφλί και Φέρες - Κατασχέθηκαν οχήματα και κινητά τηλέφωνα
Αναλυτικά οι αλλαγές στα δρομολόγια που θα ισχύσουν από την Κυριακή
Η εικόνα της αγοράς σε τρεις μεγάλες φοιτητουπόλεις - Συμβουλές για ασφαλή αναζήτηση
Ισχυροί άνεμοι και βροχές προκάλεσαν εκατοντάδες περιστατικά - Σε επιφυλακή οι αρχές
Πρωτοποριακό σύστημα ανάκτησης ενέργειας στη Γραμμή 1 του ΗΣΑΠ από τη ΣΤΑ.ΣΥ
Χιλιάδες ταξιδιώτες αναχωρούν για τα νησιά - Σε επιφυλακή το Λιμενικό Σώμα ενόψει Σαββατοκύριακου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.