- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Πυρκαγιά στη Χίο: Όλα τα νεότερα από το πύρινο μέτωπο
Οι πυροσβέστες κατάφεραν να σώσουν τους δύο οικισμούς
Σε ύφεση η πυρκαγιά στη Χίο που απείλησε δύο οικισμούς - Παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Ολοένα και καλύτερα είναι τα νέα για τη μεγάλη πυρκαγιά στη Χίο.
Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η πυρκαγιά στη Χίο βρίσκεται σε ύφεση.
Οι πυροσβέστες αντιμετωπίζουν διάσπαρτες εστίες ανάμεσα στα καμένα. Η πυρκαγιά ξέσπασε το πρωί της Τετάρτης 1 Ιουλίου 2020 σε αγροτοδασική έκταση κοντά στη ΒΙΑΛ. Στην περιοχή έχουν αναπτυχθεί και παραμένουν 27 πυροσβέστες με 9 οχήματα και μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τυχόν αναζωπυρώσεις, αλλά και για να διασφαλίσουν πλήρως την απομόνωση κάθε μικροεστίας. Από αέρος επιχείρησαν δύο ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη, τα οποία και έχουν αποχωρήσει πλέον.
Τις προσπάθειες των πυροσβεστών συνδράμουν εθελοντές και υδροφόρα οχήματα των ΟΤΑ. Να σημειωθεί ότι εκτός από τους πυροσβέστες στην περιοχή επιχείρησαν μονάδες της Αστυνομίας και του Στρατού.
Σύμφωνα με το Ράδιο Αλήθεια της Χίου, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε έκταση με ελαιόδενδρα κοντά στο σχολείο Βαβύλων. Απείλησε τους οικισμούς Σκλαβιά και Θολοποτάμι. Λίγο μετά τις 12.00 το μεσημέρι, λόγω της έντασης των ανέμων, της έκτασης του μετώπου και των πυκνών καπνών, δόθηκε εντολή στους κατοίκους των οικισμών Θολοποτάμι και Σκλαβιάνα να βρίσκονται σε ετοιμότητα για να εκκενώσουν -εφόσον χρειαστεί- τα σπίτια τους.
Στην περιοχή έχουν τεθεί σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προκειμένου να παραμένει ελεύθερη η διέλευση πυροσβεστικών οχημάτων και άλλων οχημάτων έκτακτης ανάγκης.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γιατροί «στόχευαν» ΑΜΚΑ για εικονικές συνταγογραφήσεις
Υπερχείλισε χείμαρρος στη Φοινικούντα
Βροχοπτώσεις άνω των 40–50 mm/ώρα στην Αττική από την κακοκαιρία Byron
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας
Ομάδα αγροτών προσπάθησε να περάσει τον αστυνομικό κλοιό και να κινηθεί προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία»
Τι ζητά ο δήμαρχος από τον Νίκο Χαρδαλιά
Συνεχίζονται οι ισχυρές βροχοπτώσεις - Οδηγίες για ασφάλεια και δικαιώματα
Πού έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία
Δεν μπορούσε να προσεγγίσει Super Puma λόγω των καιρικών συνθηκών
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
Πότε θα περιοριστούν οι βροχές
Η ανάρτησή του στο Facebook
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Προειδοποίηση για έντονα καιρικά φαινόμενα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.