- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Στις 22 Ιουνίου θα συνεχιστεί η δίκη για τη φονική πλημμύρα στη Μάνδρα
Μεταξύ των κατηγορουμένων η τέως περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου
Η δίκη για τη φονική πλημμύρα στη Μάνδρα οδηγήθηκε σε διακοπή προς αναζήτηση μεγαλύτερης αίθουσας καθώς η υπόθεση έχει 21 κατηγορούμενους και πολυάριθμους συνηγόρους
Την Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020, ημέρα πλήρους επαναλειτουργίας των ποινικών δικαστηρίων, θα συνεχιστεί η δίκη για τη φονική πλημμύρα στην Μάνδρα τον Νοέμβριο του 2017 που κόστισε την ζωή 25 ανθρώπων.
Η δίκη εκφωνήθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο τον περασμένο Ιανουάριο και οδηγήθηκε σε διακοπή προς αναζήτηση μεγαλύτερης αίθουσας καθώς η υπόθεση έχει 21 κατηγορούμενους και πολυάριθμους συνηγόρους. Η διαδικασία, αν και μεταφέρθηκε στην αίθουσα τελετών του Εφετείου, δεν κατάφερε να προχωρήσει λόγω της πανδημίας.
Υπενθυμίζεται ότι μεταξύ των κατηγορουμένων για την πλημμύρα στην Μάνδρα και την ευρύτερη περιοχή είναι η τέως περιφερειάρχης Αττικής, ο τέως αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, οι τότε δήμαρχοι Μάνδρας, Ελευσίνας, Μεγαρέων, στελέχη της πολεοδομίας και των αρμόδιων δήμων, στους οποίους μετά από εισαγγελική έρευνα αποδίδονται αδικήματα πλημμεληματικού χαρακτήρα.
Στην πρότασή της η εισαγγελέας που ερευνησε την υπόθεση είχε διαπιστώσει πλήρη έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων στην πληγείσα περιοχή «μολονότι υπήρχαν ώριμες μελέτες, εγκεκριμένες πιστώσεις και "κατεπείγον" εκτέλεσης των έργων», ενώ εντόπισε σωρεία κατασκευών σε ρέματα και σημεία πάνω στην πορεία του νερού που επέδρασαν καταλυτικά στο τραγικό αποτέλεσμα που είχε η έντονη νεροποντή μέσα στην πόλη της Μάνδρας. Η εισαγγελέας τόνιζε ότι, εφόσον κατά το παρελθόν είχαν συμβεί παρόμοια φαινόμενα και ιδίως τα έτη 2014-2015, η περιοχή όφειλε να έχει καταταγεί στη λίστα προτεραιότητας για αντιπλημμυρική προστασία.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διασώθηκαν δύο άνθρωποι
Έχουν γίνει ήδη δεκάδες προσαγωγές
Οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο» έχουν κλείσει από τις 17:00
Αυτό προκύπτει από την ετήσια έρευνα του περιοδικού International Living
Τι ακολουθεί μετά τον Byron
Λόγω των πλημμυρικών φαινομένων
Παράλληλα, στη Βοιωτία, ο κόμβος της Θήβας παραμένει κλειστός από χθες
Οι επιστήμονες προβλέπουν βροχοπτώσεις έως το απόγευμα - Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία
Δείτε τον χάρτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με τις υψηλότερες καταγραφές στη χώρα
Εντοπίστηκε να οδηγεί στο αντίθετο ρεύμα με επικαθήμενο
Tι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο
Τα Δεκεμβριανά που ακολούθησαν και το δικαστικό «θρίλερ» με Κορκονέα
Κλείνουν σταθμοί του Μετρό - Τι θα ισχύσει τις ώρες των εκδηλώσεων μνήμης
Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες
Τεράστιοι όγκοι νερού από την κακοκαιρία «Byron» έσπασαν τα αναχώματα
Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός από ρίψη πέτρας και μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
Πότε ξεκινά η επαναλειτουργία της βασικής γραμμής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.