Ελλαδα

Κεραμέως: Νωρίτερα η έναρξη της σχολικής χρονιάς τον Σεπτέμβρη

Τώρα είναι η καλύτερη περίοδος για να ανοίξουν τα σχολεία καθώς φαίνεται ότι ο ιός κολλάει λιγότερο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νίκη Κεραμέως
Νίκη Κεραμέως © EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Η Νίκη Κεραμέως υπογράμμισε ότι τώρα είναι η καλύτερη περίοδος για να ανοίξουν τα σχολεία, καθώς φαίνεται ότι ο ιός κολλάει λιγότερο.

«Δεν υπάρχει επιστροφή στην κανονικότητα χωρίς ανοιχτά σχολεία» τόνισε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως λίγες ημέρες πριν την επιστροφή των μαθητών των δημοτικών στα σχολεία.

Η υπουργός Παιδείας μιλώντας στον ΣΚΑΪ υπογράμμισε ότι, σύμφωνα με όσα είπαν οι ειδικοί επιστήμονες, τώρα είναι η καλύτερη περίοδος για να ανοίξουν τα σχολεία καθώς φαίνεται ότι ο ιός κολλάει λιγότερο.

Σημείωσε μάλιστα ότι αυτή τη στιγμή έχουν ανοίξει τα πάντα και τα παιδιά είναι καλύτερα να είναι στο σχολείο όπου τηρούνται τα μέτρα προστασίας παρά να είναι ανεξέλεγκτα έξω.

Ολοήμερα σχολεία

Αναφορικά με τα ολοήμερα σχολεία, επανέλαβε πως για την ώρα δεν θα ανοίξουν και πρόσθεσε πως έχει ζητήσει από το υπουργείο Εσωτερικών να προσαρμοστεί το εργασιακό καθεστώς των γονέων που είχαν τα παιδιά τους στο ολοήμερο ώστε να κάνουν χρήση μειωμένου ωραρίου.

Έναρξη σχολείων τον Σεπτέμβρη

Για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, σημείωσε πως γίνεται προσπάθεια να ξεκινήσουν νωρίτερα τα σχολεία, όχι όμως πριν από την 1η Σεπτεμβρίου.

«Μακάρι να μη χρειαστεί κανένα μέτρο. Ακόμη δεν μπορούμε να προβλέψουμε πώς θα ανοίξουν τα σχολεία», δηλαδή αν θα χρειαστεί να πάμε πάλι στη λύση των τμημάτων με 15 μαθητές ή θα μπορούμε να έχουν επιστρέψει στην πλήρη κανονικότητα.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ