- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Σήμερα ανακοινώνεται η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας για την τύχη των δύο κατηγορουμένων.
Προς την ολοκλήρωση οδεύει η δίκη Τοπαλούδη, καθώς σήμερα ανακοινώνεται η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας για την τύχη των δύο κατηγορουμένων που κατηγορούνται για τον βιασμό και τη δολοφονία της νεαρής φοιτήτριας στη Ρόδο. Σημειώνεται ότι η δίκη ολοκληρώνεται λίγο πριν εκπνεύσει το 18μηνο της προφυλάκισης των δύο νεαρών.
Κατά τις απολογίες τους οι δυο κατηγορούμενοι, επιδόθηκαν σε ανταλλαγή ευθυνών, επιφυλάσσοντας για τον εαυτό του ο καθένας ρόλο «παρατηρητή» στο στυγερό έγκλημα. Χθες, η διαδικασία ολοκληρώθηκε με τους συνηγόρους των δυο πλευρών να αγορεύουν στο δικαστήριο και την εισαγγελέα της έδρας να αναφέρεται εκ νέου στο δικηγορικό σώμα και να επισημαίνει πως οι δικηγόροι αποτελούν συλλειτουργούς της Δικαιοσύνης.
Ωστόσο, νωρίτερα είχε προηγηθεί ένταση στη δίκη καθώς είχε γίνει γνωστή η ενόχληση που προκάλεσε σε δικηγόρους -και η οποία εκφράστηκε μέσα από ανακοίνωση του προέδρου της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Δημήτρη Βερβεσού - για τις αναφορές της εισαγγελέως ότι στην υπόθεση Τοπαλούδη οι κατηγορούμενοι και οι υπερασπιστές τους προσπάθησαν να συσκοτίσουν την αλήθεια. Όπως είχε αναφέρει η εισαγγελέας οι δικηγόροι αποκαλούνται συλλειτουργοί της Δικαιοσύνης και πρέπει και εκείνοι να συμβάλλουν σε αυτό που αποσκοπεί και η Δικαιοσύνη, δηλαδή στην ανεύρεση της αλήθειας.
Μάλιστα, χθες δυο μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών βρέθηκαν στην αίθουσα του δικαστηρίου για να εκφράσουν τις διαμαρτυρίες, όπως είπαν, των δικηγόρων για τις αναφορές αυτές της εισαγγελέως. Θέλησαν μάλιστα να επιδώσουν και την δήλωση του κ. Βερβεσού, πλην όμως η πρόεδρος του δικαστηρίου τους παρέπεμψε στα «αρμόδια τμήματα».
Μετά την παρουσία των δυο συμβούλων στο δικαστήριο, η εισαγγελέας ανέφερε ότι θα δηλώσει αποχή από τη δίκη και η διαδικασία διεκόπη. Όταν το δικαστήριο επανήλθε η δίκη συνεχίστηκε με την εισαγγελέα να αναφέρει ότι επικοινώνησε με τον προϊστάμενό της και έλαβε εντολή να παραμείνει στη διαδικασία.
Κατά τη δευτερολογία της, πάντως, η εισαγγελική λειτουργός έκανε λόγο για «εισβολή» συμβούλων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών στην αίθουσα του δικαστηρίου και για «πογκρόμ Βερβεσού». «Οι δικηγόροι είναι συλλειτουργοί της Δικαιοσύνης, θα αναδείξουν ότι είναι καλό για τον πελάτη τους. Τι κάνουμε εδώ τόσους μήνες; Προσπαθούμε να βρούμε την αλήθεια», προσέθεσε.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Καταρρίφθηκε το ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής σε πολλές περιοχές της Αττικής
Το έργο αναμένεται να παρουσιαστεί στην εκπαιδευτική κοινότητα και το ευρύ κοινό
Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Πέμπτης (22/1) ο Σπύρος Καρατζαφέρης
Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες έως 9 μποφόρ
Νέα πρωτοβουλία Columbia–ΕΜΠ γεφυρώνει έρευνα και αγορά, επενδύοντας στη νέα γενιά επιστημόνων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα καταστήματα ΟΠΑΠ και PLAY περνούν στην εποχή της Allwyn, με νέο look & feel, διεθνή αέρα και εμπειρίες που κοιτούν μπροστά, χωρίς να αλλάζει τίποτα από όσα αγαπήσαμε
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Αιχμές για συγκάλυψη, σύγκριση με Ισπανία και αναφορές στο πολιτικό εγχείρημα που ετοιμάζει
Τα ίχνη της χάθηκαν από χώρο παιδικής προστασίας
Οι δικαστές έδωσαν όνομα, τόπο βάπτισης και όρισαν διατροφή σε υπόθεση διαζευγμένων γονέων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Δεκάδες κλήσεις για αντλήσεις υδάτων
Δύο σεσημασμένοι κακοποιοί ταυτοποιήθηκαν από τη Δίωξη Εκβιαστών για την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν
Αυξημένη κίνηση και καθυστερήσεις σε Κηφισό, Κηφισίας, Μεσογείων, Παραλιακή και βασικούς άξονες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.