Ελλαδα

Την ειδική αποζημίωση για το Μάιο ζητούν οι φυσικοθεραπευτές

Επιστολή στον πρωθυπουργό και τους συναρμόδιους υπουργούς

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Την ειδική αποζημίωση για το Μάιο ζητούν οι φυσικοθεραπευτές
Στους επιστημονικούς κλάδους εντάσσονται οι φυσικοθεραπευτές © EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Να λάβουν την ειδική αποζημίωση των 800 ευρώ για τον μήνα Μάιο ζητεί ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών, με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό

Την υλοποίηση της κυβερνητικής δέσμευσης για τη χορήγηση αποζημίωσης ειδικού σκοπού ύψους 800 ευρώ στους επιστημονικούς κλάδους στους οποίους εντάσσονται και οι φυσικοθεραπευτές, για το μήνα Μάιο, δηλώνει ότι αναμένει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό και τους συναρμόδιους υπουργούς.

Ο ΠΣΦ στην επιστολή του αναφέρει ότι ο κλάδος των φυσικοθεραπευτών παρέμεινε στις «επάλξεις» κατά τη διάρκεια του lockdown, παρέχοντας υπηρεσίες φυσικοθεραπείας σε περιπτώσεις ασθενών που επιβαλλόταν η παροχή και τηρώντας αυστηρά τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ. Ωστόσο, η μείωση του αριθμού των ασθενών που εξυπηρετούνται από τους φυσικοθεραπευτές ανέρχεται σε ποσοστά από 50% έως 95% και για το λόγο αυτό ήταν και από τα πρώτα επαγγέλματα που χαρακτηρίστηκαν πληττόμενα.

Παράλληλα, ο ΠΣΦ τονίζει στην επιστολή του πως οι δαπάνες για κάθε συνεδρία κατά την παροχή των φυσικοθεραπευτικών υπηρεσιών στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ ήταν και είναι αυξημένες, λόγω της εφαρμογής των υποχρεωτικών μέτρων προφύλαξης.

Επίσης, κάνει λόγο για άδικη εξαίρεση των φυσικοθεραπευτών-μελών του Συλλόγου που είναι μέτοχοι σε εταιρείες (Ο.Ε., Ε.Ε., Ε.Π.Ε. κ.λπ.), για τους οποίους δεν βρέθηκε τρόπος να ενταχθούν στους δικαιούχους για να λάβουν την οικονομική ενίσχυση για τον Απρίλιο, ούτε οι ίδιοι, ούτε οι εταιρείες τους.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ