- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τα Μουσικά και τα Καλλιτεχνικά Σχολεία
Από τις 4 ως και τις 29 Μαΐου
Η Σοφία Ζαχαράκη υπέγραψε την εγκύκλιο και επισημοποίησε την εκκίνηση των εγγραφών για την εισαγωγή των μαθητών σε μουσικά και καλλιτεχνικά σχολεία.
Ξεκίνησαν με κάθε επισημότητα οι εγγραφές για την εισαγωγή των μαθητών σε μουσικά και καλλιτεχνικά σχολεία για το επόμενο έτος. Η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη υπέγραψε την εγκύκλιο για την εκκίνηση της διαδικασίας.
Οι γονείς/κηδεμόνες των υποψηφίων μαθητών θα μπορούν από τις 4 Μαΐου έως τις 29 Μαΐου 2020 (ώρα 14:00) να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής μόνο στο Μουσικό ή Καλλιτεχνικό Σχολείο της περιοχής τους.
Σημειώνεται, ότι στην Α΄ τάξη των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων (Γυμνασίων) εγγράφονται μαθητές απόφοιτοι Δημοτικών Σχολείων, εφόσον επιτύχουν στις σχετικές εξετάσεις που διενεργούνται.
Στα Καλλιτεχνικά Σχολεία λειτουργούν τρεις κατευθύνσεις: α) Εικαστικών Τεχνών β) Θεάτρου-Κινηματογράφου γ) Χορού. Έτσι, σε περίπτωση που κάποιος μαθητής επιθυμεί να είναι υποψήφιος σε δύο (2) κατευθύνσεις ο γονέας-κηδεμόνας του θα πρέπει να υποβάλει διαφορετική αίτηση για κάθε κατεύθυνση.
Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να βρουν οι ενδιαφερόμενοι στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι ώρα είναι η συγκέντρωση στα Προπύλαια
Οι κλειστοί δρόμοι - Τι θα ισχύσει ως την Κυριακή
Η αναλυτική πρόγνωση
Τι ώρα θα ξεκινήσει στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις
Έντρομοι διερχόμενοι οδηγοί ειδοποίησαν την Τροχαία
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Βρέθηκε και δεύτερο πακέτο με 5 κιλά ναρκωτικών
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το βίντεο από την απελευθέρωσή του
Καλείται να δώσει εξηγήσεις ενώπιον των δικαστικών Αρχών
Το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.