Ελλαδα

Κορωνοϊός: Πλαφόν στην αγορά μασκών

Όσα περιλαμβάνει η εγκύκλιος της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Περιορισμός στην αγορά μασκών
Περιορισμός στην αγορά μασκών ©EUROKINNISSI/ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Προκειμένου να μην υπάρξουν πανικός και ελλείψεις, αποφασίστηκε να μπει πλαφόν στην αγορά μασκών.

Ειδική πρόβλεψη για τις μάσκες προκειμένου να αποφευχθεί ο πανικός σε μία αγορά η οποία εξακολουθεί να έχει μεγάλες ελλείψεις περιλαμβάνει η εγκύκλιος της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου για την σταδιακή επαναλειτουργία της αγοράς από σήμερα Δευτέρα, 4 Μαΐου. Όπως και με τα αντισηπτικά και αλκοολούχα προϊόντα, ανώτατο όριο μπαίνει και στην πώληση μάσκας

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο κάθε ένας μπορεί να αγοράζει μόνο μια συσκευασία μάσκες από φαρμακεία και λοιπά εμπορικά καταστήματα. Ταυτόχρονα δικαιούται να αγοράσει και ένα ακόμα προϊόν είτε αντισηπτικό, είτε αλκοολούχο με βάση τον περιορισμό που υπάρχει και είναι δύο τεμάχια ανά αγορά.

Να σημειωθεί ότι η ερμηνευτική εγκύκλιος καθιστά υποχρεωτική τη χρήση μη ιατρικής μάσκας μόνο στους εργαζόμενους σε καταστήματα ή τμήματα σούπερ μάρκετ. Για όλους τους υπόλοιπους (εργαζόμενους και πελάτες) υπάρχει απλά αυστηρή σύσταση. Στη μοναδική περίπτωση που υποχρεούνται οι πελάτες είναι στη χρήση ανελκυστήρα εντός καταστήματος.

Όμως, δεν είναι υποχρεωτική και η χρήση γαντιών από υπαλλήλους και πελάτες. Επισημαίνεται πάντα πως είναι αναγκαία η υγιεινή χεριών είτε με προσεκτικό πλύσιμο με αντισηπτικό, είτε με νερό και σαπούνι.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.