- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Απαγόρευση Κυκλοφορίας: 1.228 για άσκοπες μετακινήσεις σε 24 ώρες
Έξι 300άρια σε 24 ώρες στη Θεσσαλονίκη
Σε 29 ανήλθαν οι παραβάσεις για μετακινήσεις εκτός τόπου κατοικίας, σε 1.228 για άσκοπες μετακινήσεις, ενώ συνελήφθησαν 4 άτομα για λειτουργία καταστημάτων χθες, σε όλη την Ελλάδα.
Στη βεβαίωση 29 παραβάσεων για μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας τόπου κατοικίας προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ, χθες, Πέμπτη 30 Απριλίου, σε όλη την Ελλάδα, στο πλαίσιο των μέτρων για την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ., οι συγκεκριμένες παραβάσεις σημειώθηκαν στις εξής περιοχές: 12 στην Κεντρική Μακεδονία, 10 στην Αττική, 6 στη Θεσσαλονίκη και 1 στη Δυτική Μακεδονία. Σημειώνεται, ότι επιβλήθηκαν πρόστιμα 300 ευρώ, ενώ σε 14 περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για 60 ημέρες. Από την έναρξη του μέτρου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 1.427 παραβσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα πρόστιμα 300 ευρώ, ενώ σε 904 περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για 60 ημέρες.
Παράλληλα, για άσκοπες μετακινήσεις βεβαιώθηκαν 1.228 παραβάσεις σε όλη τη χώρα και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα 150 ευρώ, ως εξής: 536 στην Αττική, 196 στη Θεσσαλονίκη, 109 στην Κεντρική Μακεδονία, 85 στην Κρήτη, 66 στη Δυτική Ελλάδα, 48 στη Θεσσαλία, 46 στην Πελοπόννησο, 40 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 26 στο Βόρειο Αιγαίο, 20 στο Νότιο Αιγαίο, 19 στη Στερεά Ελλάδα, 15 στα Ιόνια Νησιά, 12 στην Ηπειρο και 10 στη Δυτική Μακεδονία. Από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020, έως σήμερα, έχουν βεβαιωθεί 60.124 παραβάσεις σε όλη την Ελλάδα και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα.
Επίσης, για λειτουργία καταστημάτων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κ.λ.π), παρά τη σχετική απαγόρευση, βεβαιώθηκαν 5 παραβάσεις και συνελήφθησαν 4 άτομα. Από την έναρξη του μέτρου την Πέμπτη 12 Μαρτίου, έως σήμερα, έχουν βεβαιωθεί σε όλη τη χώρα 552 παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 530 άτομα.
Οπως επισημαίνει η ΕΛ.ΑΣ., οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι επιστήμονες προβλέπουν βροχοπτώσεις έως το απόγευμα - Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία
Δείτε τον χάρτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με τις υψηλότερες καταγραφές στη χώρα
Εντοπίστηκε να οδηγεί στο αντίθετο ρεύμα με επικαθήμενο
Tι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο
Τα Δεκεμβριανά που ακολούθησαν και το δικαστικό «θρίλερ» με Κορκονέα
Κλείνουν σταθμοί του Μετρό - Τι θα ισχύσει τις ώρες των εκδηλώσεων μνήμης
Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες
Τεράστιοι όγκοι νερού από την κακοκαιρία «Byron» έσπασαν τα αναχώματα
Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός από ρίψη πέτρας και μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
Πότε ξεκινά η επαναλειτουργία της βασικής γραμμής
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο
Από το μεσημέρι η στάθμη του ποταμού έχει ανέβει δύο μέτρα
Οι σταθμοί αυτοί θα κλείσουν εκ νέου στις 17:00
Γιατροί «στόχευαν» ΑΜΚΑ για εικονικές συνταγογραφήσεις
Υπερχείλισε χείμαρρος στη Φοινικούντα
Βροχοπτώσεις άνω των 40–50 mm/ώρα στην Αττική από την κακοκαιρία Byron
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας
Ομάδα αγροτών προσπάθησε να περάσει τον αστυνομικό κλοιό και να κινηθεί προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.