Ελλαδα

Προφυλακιστέος ο 63χρονος φερόμενος ως παιδοκτόνος της Πυλαίας

Έπασχε από σχιζοφρένεια το θύμα, σύμφωνα με τη δικογραφία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
63χρονος πατέρας κατηγορείται ότι πυροβόλησε και σκότωσε τον 32χρονο γιο του
63χρονος πατέρας κατηγορείται ότι πυροβόλησε και σκότωσε τον 32χρονο γιο του © EUROKINISSI / MOTIONTEAM / ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Προφυλακιστέος ο 63χρονος φερόμενος ως παιδοκτόνος της Πυλαίας Θεσσαλονίκης που ομολόγησε ότι πυροβόλησε με καραμπίνα και σκότωσε τον 32χρονο γιο του.

Προφυλακιστέος κρίθηκε με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα κι ανακριτή, μετά την απολογία του στην 5η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, ο 63χρονος που ομολόγησε πως πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα και σκότωσε τον 32χρονο γιο του, ύστερα από επεισόδιο, την Κυριακή του Θωμά, στην Πυλαία.

Ο 63χρονος κατηγορείται για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως με δόλο και για παράβαση του νόμου περί όπλων, μετά την ποινική δίωξη που ασκήθηκε εις βάρος του από εισαγγελέα.

Στην απολογία του ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι θόλωσε από τη βίαιη συμπεριφορά του θύματος ενώ εμφανίστηκε μετανιωμένος.

Ο δικηγόρος του προσκόμισε ιατρικά έγγραφα που βεβαιώνουν ότι ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει καρδιακά προβλήματα, όμως παρόλα αυτά, με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέως κρίθηκε προφυλακιστέος.

Ένα φυσίγγι για μεγάλα θηράματα

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ύστερα από διαπληκτισμό, το μεσημέρι της 26ης Απριλίου 2020, ο 63χρονος πατέρας πυροβόλησε 6 φορές με κυνηγητική καραμπίνα 32χρονο γιό του ο οποίος έπεσε νεκρός στη μέση του δρόμου, φέροντας τραύματα στο χέρι, στην πλάτη και στο κεφάλι. Ο δράστης παραδόθηκε στους αστυνομικούς που έφθασαν στο σημείο και ομολόγησε την πράξη του.

Κατά την αυτοψία, βρέθηκαν συνολικά 6 κάλυκες, οι τρεις από τους οποίους στον προαύλιο χώρο της οικίας και οι υπόλοιποι τρεις στο οδόστρωμα σε μικρή απόσταση από τη σορό. Οι πέντε απ’ αυτούς περιείχαν σκάγια που χρησιμοποιούνται για μικρά θηράματα και ο ένας περιείχε σφαιρίδια (ή εννιάβολα δράμια) που χρησιμοποιούνται για μεγάλα θηράματα. Η καραμπίνα εντοπίστηκε σε αποθηκευτικό χώρο του σπιτιού.

Το θύμα έπασχε από σχιζοφρένεια

Στη δικογραφία αναγράφεται ότι το θύμα διέμενε με τους γονείς του στο ισόγειο της μεζονέτας. Δεν εργαζόταν, καθώς είχε διαγνωστεί με σχιζοφρένεια, με ποσοστό αναπηρίας 67%, ωστόσο του τελευταίους μήνες λάμβανε αναπηρική σύνταξη. Σύμφωνα με την οικογένεια του, η σχιζοφρένεια εκδηλώθηκε λόγω της χρήσης ναρκωτικών που έκανε πριν ενηλικιωθεί. Μάλιστα είχε νοσηλευτεί παλαιότερα και στην Ψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Παπανικολάου και τους τελευταίους μήνες παρακολουθούταν από ιδιώτη ψυχίατρο και λάμβανε φαρμακευτική αγωγή. Όμως εκδήλωνε βίαιη συμπεριφορά προς του οικείους του, με αποκορύφωμα την ημέρα της ανθρωποκτονίας, σύμφωνα με τις καταθέσεις μελών του οικογενειακού του περιβάλλοντος.

Το σκηνικό του εγκλήματος

«Όπως κατέθεσε η μητέρα του, ενώ βρίσκονταν μόνοι στην οικία του, ξαφνικά της επιτέθηκε και τη χτύπησε με μεταλλική βέργα. Έπειτα από εκκλήσεις της για βοήθεια, προσέτρεξε άμεσα γειτονικό τους πρόσωπο και την φυγάδευσε στην οικία του. Έπειτα από λίγη ώρα επέστρεψε στην οικία και ο σύζυγος της, καθώς νωρίτερα είχε ενημερωθεί για το συμβάν, ο πατέρας του θύματος. Μόλις έφθασε, το θύμα του επιτέθηκε αρχικά φραστικά, απείλησε ότι θα τον σκότωνε και ακολούθως τον γρονθοκόπησε. Ο πατέρας του αφού κατέφυγε εντός της οικίας του, επέστρεψε κρατώντας μια κυνηγετική καραμπίνα και μπροστά στον προαναφερόμενο γείτονα τους, έβαλε τρεις φορές κατά του υιού του, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει. Με τη βοήθεια του γείτονα του, το θύμα απομακρύνθηκε από την οικία του, αλλά ακολουθήθηκε από τον πατέρα του, ο οποίος έβαλε άλλες τρεις φορές εναντίον του, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα» αναγράφεται στη δικογραφία.

Από τον κατηγορούμενο ελήφθη δείγμα αίματος το οποίο απεστάλη στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για την ανίχνευση αλκοόλης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / grtimes

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ