- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πρόστιμο 150 ευρώ για μη χρήση μάσκας όπου είναι υποχρεωτικό μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων.
Πρόστιμο 150 ευρώ θα επιβάλλεται σε όσους δεν φορούν μάσκα, σε χώρους που έχει ανακοινωθεί ότι η χρήση της είναι υποχρεωτική. Την είδηση για το πρόστιμο για όσους δεν φορούν μάσκα σε κλειστούς χώρους επιβεβαίωσε και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άρης Σκέρτσος μιλώντας στην ΕΡΤ.
«Όπου η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική, ναι θα επιβάλλεται πρόστιμο», απάντησε στην ερώτηση και συμπλήρωσε: «Θεωρούμε ότι εκεί η κοινωνική συνείδηση, ο αυτοέλεγχος του κάθε πολίτη θα οδηγήσουν σε συμμόρφωση. Πρόκειται άλλωστε για την υγεία του καθενός, και για την υγεία του κοινωνικού συνόλου».
Παράλληλα μεγάλα θα είναι και τα πρόστιμα στις επιχειρήσεις που δεν συμμορφώνονται με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν.
Σε ισχύ είναι ακόμα το πρόστιμο παραβίασης της καραντίνας ύψους 5.000 ευρώ. Ακόμα το πρόστιμο των 300 ευρώ για μετακίνηση εκτός περιφερειακής ενότητας θα συνεχίσει να ισχύει για τις επόμενες 2 εβδομάδες.
Σύμφωνα με τις σημερινές κυβερνητικές ανακοινώσεις η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική από εργαζομένους και πελάτες σε κουρεία, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής και λοιπές υπηρεσίες που προϋποθέτουν σωματική επαφή. Επίσης είναι υποχρεωτική για εργαζομένους σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα τροφίμων, αλλά και όσους κινούνται με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στα 7 εκατ. ευρώ το παράνομο όφελος
Το τροχαίο σημειώθηκε το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας
Μενδώνη: Η συνεργασία Ελλάδας και Ιταλίας αποτελεί πρότυπο για τον επαναπατρισμό πολιτιστικών αγαθών
Πόσο θα διαρκέσουν - Τι πρέπει να προσέξετε
Πότε ολοκληρώνονται οι αθλητικές εγκαταστάσεις
Το πρώτο βήμα προς τη χιλιομετρική χρέωση έχει ήδη γίνει στην Ολυμπία Οδό
Ξεκάθαρο μήνυμα του υπουργού Τουρνά προς τους ιδιοκτήτες
Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης και σταθεροποίησης
Τι αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Δήμος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης
Επεκτείνεται η πολιτιστική πρωτοβουλία
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Στις 22 και 23 Ιουνίου στο Γαλλικό Ινστιτούτο - Είσοδος ελεύθερη
Αυτοσυγκράτηση ζήτησε η πρόεδρος
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 18 Ιουνίου 2026 στις 19:30, στο κτίριο ΣΑΚΑ του Κολλεγίου Αθηνών
Συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι είπαν το τελευταίο αντίο
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.