- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Καθηγητής Τσάκρης: Δύσκολο να ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία
Σταδιακό το άνοιγμα για γυμνάσια και λύκεια
Κορωνοϊός: Την άποψη ότι δύσκολα θα ανοίξουν φέτος τα δημοτικά σχολεία εξέφρασε ο καθηγητής Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Αθανάσιος Τσάκρης.
Ο καθηγητής Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Αθανάσιος Τσάκρης εκτιμά πως δύσκολα θα ανοίξουν ξανά φέτος τα δημοτικά σχολεία, εξαιτίας του κορωνοϊού. Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ ο κ. Τσάκρης ανέφερε πως σταδιακά βλέπει να ανοίγουν τα λύκεια και τα γυμνάσια, όχι όμως και τα δημοτικά, σε ένα θέμα που οι επιστημονικές απόψεις διίστανται.
«Σιγά – σιγά θα ανοίξουν τα λύκεια και τα γυμνάσια, αλλά για τα δημοτικά το βλέπω πολύ δύσκολο. Τα παιδιά στα δημοτικά σχολεία είναι δύσκολο να πάρουν τα μέτρα προστασίας, κι από τα δεδομένα που έχουμε βλέπουμε ότι τα παιδιά πολλές φόρες είναι ασυμπτωματικοί φορείς του ιού μπορεί να μεταδώσουν τον ιό για πολλές εβδομάδες και συμμετέχουν σημαντικά στην εξάπλωση του ιού. Ειδικά για τα δημοτικά δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος να προχωρήσουμε σε κάτι τέτοιο», είπε ξεκάθαρα, ενώ για την 3η λυκείου, διευκρίνισε είναι σχεδόν προαποφασισμένο πότε θα επιστρέψουν στις αίθουσες οι μαθητές, αλλά τόνισε πως θα πρέπει να υπάρχουν μέτρα προστασίας.
Σύμφωνα με τον καθηγητή Αθανάσιο Τσάκρη η Ελλάδα μπορεί να προχωρήσει και στην πραγματοποίηση μαζικών τεστ, θεωρώντας πως ίσως θα μπορούσε να είχε γίνει το βήμα αυτό και λίγο νωρίτερα. «Έχει φτάσει η ώρα για μαζικά τεστ, και ίσως θα έπρεπε να έχει γίνει και λίγο νωρίτερα... Αυτή η τάση υπάρχει σε όλες τις χώρες», είπε, ενώ προέτρεψε τους κατοίκους να φορούν μάσκες, χρησιμοποιώντας το παράδειγμα της Νότιας Κορέας, όπου η μάσκα είναι ευρέως διαδεδομένη και πριν τον κορωνοϊό.
«Στη Νότια Κορέα οι άνθρωποι ήταν εκπαιδευμένοι στη χρήση μάσκας και των προστατευτικών μέσων κι αυτός ήταν ο βασικότερος λόγος που δεν είχαμε εξάπλωση της πανδημίας παρότι είναι πολύ πυκνοκατοικημένη χώρα. Πρέπει να εκπαιδευτούμε στη χρήση της μάσκας και να τη φοράμε σωστά με μια καμπάνια», υπογράμμισε ο καθηγητής Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates
Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό
Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μέχρι πότε θα μείνει σε ισχύ
Νοσηλεύεται με κάταγμα στη λεκάνη
Νέα πτήση επαναπατρισμού Ελλήνων πολιτών και των κατοικιδίων τους από το Ντουμπάι
Ο χολιγουντιανός σταρ παραμένει στην Ελλάδα
Μάρτης... γδάρτης με βροχές και κρύο
Ο ηλικιωμένος εντοπίστηκε το πρωί σε βραχώδη περιοχή κοντά στη Λίνδο
Χιλιάδες Έλληνες Εβραίοι ξεκινούν ένα ταξίδι χωρίς επιστροφή
«Χειρόφρενο» σε κεντρικούς δρόμους - Όλες οι διαδρομές και οι ρυθμίσεις της Τροχαίας
Διατηρείται η καλοκαιρία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με θερμοκρασίες έως 19 βαθμούς
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έρευνες από το Λιμενικό Σώμα και εθελοντικές ομάδες
Ήταν κυβερνητικός εκπρόσωπος επί Ανδρέα Παπανδρέου
Πότε θα χτυπήσει ξανά το κουδούνι για την επιστροφή;
Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου
Ισχυρές επίγειες δυνάμεις και πεζοπόρα τμήματα της ΕΜΟΔΕ δίνουν μάχη με τις φλόγες
Η Maran Tankers επιβεβαιώνει το πλήγμα στο ελληνικό τάνκερ - Το πλήρωμα είναι ασφαλές
Ξεκινούν εργασίες για 5G και αλλαγή σιδηροτροχιών - Πώς θα εξυπηρετούνται οι επιβάτες
Έντονη διαμαρτυρία από τον Βασίλη Κικίλια για τη στοχοποίηση της ελληνικής ναυτιλίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.