Ελλαδα

Χαλκιάς: Υπέρ της παράτασης του δικαστικού έτους

Που λήγει 30 Ιουνίου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Υπέρ της παράτασης του δικαστικού έτους ο Πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου
Υπέρ της παράτασης του δικαστικού έτους ο Πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου ©PixaBay

Ο πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους τάχθηκε υπέρ της παράτασης του δικαστικού έτους λόγω κορωνοϊού.

Ο πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους Ιωάννης- Κωνσταντίνος Χαλκιάς τάχθηκε υπέρ της παράτασης του τρέχοντος δικαστικού έτους το οποίο λήγει κανονικά την 30η Ιουνίου, προκειμένου να κερδηθεί το χαμένο έδαφος στη Δικαιοσύνη λόγω της υπολειτουργίας της στο πλαίσιο των μέτρων που ελήφθησαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η παράταση του δικαστικού έτους έχει ήδη εξαγγελθεί από τον υπουργό Δικαιοσύνης Κωνσταντίνο Τσιάρα, ενώ το νέο δικαστικό έτος θα ξεκινήσει την Ιη Σεπτεμβρίου  αντί για την 16η Σεπτεμβρίου που ξεκινά κανονικά.

«Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και οι λειτουργοί του συμφωνούν με τυχόν παράταση του δικαστικού έτους κατά έναν μήνα, με αντίστοιχο περιορισμό των δικαστικών τους διακοπών. Η παράταση αυτή κρίνεται απόλυτα αναγκαία, αφού η αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων για σχεδόν δύο μήνες εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, επιτείνει το γνωστό πρόβλημα των καθυστερήσεων στην απονομή της Δικαιοσύνης, προκαλεί δε σοβαρές επιπτώσεις και μεγάλο κόστος στην κοινωνία και στην οικονομία της χώρας».

Πάντως κάποιες δικαστικές Ενώσεις, έχουν εκφράσει την αντίθετή τους στην παράταση του δικαστικού έτους και στην μείωση του χρόνου των θερινών δικαστικών διακοπών, ενώ αντίθετα η Ένωση των δικαστών του Συμβουλίου της Επικρατείας έχει ταχθεί υπέρ της αναγκαιότητας παράτασης του τρέχοντος δικαστικού έτους.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates
Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό
Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ