Ελλαδα

Δεν θα πραγματοποιηθεί ο ρουκετοπόλεμος στο Βροντάδο της Χίου

Αναβλήθηκε λόγω κορωνοϊού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δεν θα γίνει ο ρουκετοπόλεμος στο Βροντάδο
Δεν θα γίνει ο ρουκετοπόλεμος στο Βροντάδο ©ΑΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Στην Χίο αποφασίστηκε να μην πραγματοποιηθεί το έθιμο του ρουκετοπόλεμου στο Βροντάδο εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων.

Δεν θα πραγματοποιηθεί, όπως ήταν αναμενόμενο εξάλλου, το έθιμο του ρουκετοπόλεμου στο Βροντάδο της Χίου. Οι «ρουκετατζήδες» από τις ενορίες της Παναγιάς Ερειθιανής και του Αγίου Μάρκου που έκαναν τα μεσάνυχτα του Μεγάλου Σαββάτου «τη νύχτα μέρα» με τις χιλιάδες ρουκέτες που εκτόξευαν, αποφάσισαν ότι δεν πρόκειται να ρίξουν φέτος ρουκέτες, συμβάλλοντας κι αυτοί στα μέτρα καταπολέμησης της πανδημίας.

Στο μεταξύ, σήμερα Μεγάλο Σαββάτο, έξω από το Ναό της Ευαγγελίστριας Χίου έγινε η προσαγωγή γυναίκας η οποία αποπειράθηκε να μπει στο ναό της ώρα που πραγματοποιείτο η λειτουργία της πρώτης Ανάστασης και οι πόρτες ήταν ανοιχτές. Η γυναίκα ήθελε να μπει μέσα στο Ναό αλλά εμποδίστηκε από αστυνομικούς, που βρίσκονταν εκεί εξηγώντας και σε άλλους πολίτες που είχαν προσέλθει, δεδομένων των ανοικτών θυρών του ναού και των μεγαφώνων που είχαν τοποθετηθεί έξω από αυτόν, ότι δεν επιτρέπεται η είσοδος.

Στο επεισόδιο επενέβη ο ιερέας του ναού που βγήκε έξω από αυτόν, διαμαρτυρόμενος για το κλείσιμο των εκκλησιών και το επεισόδιο, και ο οποίος στη συνέχεια οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα της Χίου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ