- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Κορωνοϊός: Το ΣΔΟΕ κατάσχεσε νέα μεγάλη ποσότητα αντισηπτικών
Σε παράνομο εργαστήρι στο Μενίδι
Κορωνοϊός: Νέα μεγάλη ποσότητα αντισηπτικών κατάσχεσε το ΣΔΟΕ - Πώς στήθηκε η επιχείρηση στο Μενίδι.
Νέα μεγάλη ποσότητα αντισηπτικών σε παράνομο κατασκευαστήριο στο Μενίδι εντόπισαν και κατάσχεσαν υπάλληλοι του ΣΔΟΕ Αττικής.
Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από το ΣΔΟΕ, κατασχέθηκαν: Περίπου 40.000 φιάλες αντισηπτικών υγρών των 100ml, που αντιστοιχούν σε 4.000 λίτρα διαλύματος, 54.000 κενές φιάλες και 248.000 ετικέτες συσκευασίας, 11 κενές δεξαμενές των 1.000 λίτρων με ένδειξη «ισοπροπυλική αιθανόλη» που χρησιμοποιούνταν ως πρώτη ύλη για την παρασκευή των αντισηπτικών υγρών, καθώς επίσης και λοιπός βιοτεχνικός εξοπλισμός. Δείγματα των κατασχεθέντων ειδών έχουν αποσταλεί ήδη στον ΕΟΦ και αναμένονται τα αποτελέσματα της ανάλυσης.
Όπως έγινε γνωστό, οι αρχές σε προληπτικό έλεγχο στα διόδια των Θηβών εντόπισαν φορτηγό που διακινούσε ποσότητα αντιστηπτικών και στη συνέχεια έφτασαν στον παράνομο χώρο παραγωγής και συσκευασίας των αντισηπτικών και καλλυντικών διαλυμάτων στο Μενίδι.
Οι υπεύθυνοι του χώρου κλείδωσαν την εγκατάσταση και εξαφανίστηκαν και χρειάστηκε η επέμβαση εισαγγελέα και οι αστυνομικές δυνάμεις για μπει στον χώρο το κλιμάκιο του ΣΔΟΕ.
Εκεί, εντόπισε χιλιάδες φιάλες αντισηπτικών υγρών και ετικετών συσκευασίας, καθώς και δεξαμενές, οι οποίες και κατασχέθηκαν.
Επίσης, εντοπίστηκαν να εργάζονται σε κακές συνθήκες 13 αλλοδαποί χωρίς έγγραφα νόμιμης παραμονής και εργασίας στην Ελλάδα, οι οποίοι συνελήφθησαν με τη διαδικασία του αυτόφωρου από το ΑΤ Αχαρνών, όπως επίσης συνελήφθη με την ίδια διαδικασία και ο υπεύθυνος της επιχείρησης.
Η επιχείρηση δεν είχε συμμορφωθεί όσον αφορά την υποχρέωσή της να καταγράψει ηλεκτρονικά τα αποθέματά της σε αντισηπτικά διαλύματα, βάσει των διατάξεων του άρθρου 2 της από 14/03/2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 64/Α/14.3.20) περί καταγραφής των αποθεμάτων σε αντισηπτικά.
Αυτή είναι η δεύτερη μεγάλη κατάσχεση αντισηπτικών διαλυμάτων που πραγματοποίησε το ΣΔΟΕ την τελευταία εβδομάδα, ενώ η συνολική ποσότητα διαλυμάτων που έχει κατασχεθεί υπερβαίνει τα 8.000 λίτρα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates
Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό
Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες έως 9 μποφόρ
Νέα πρωτοβουλία Columbia–ΕΜΠ γεφυρώνει έρευνα και αγορά, επενδύοντας στη νέα γενιά επιστημόνων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα καταστήματα ΟΠΑΠ και PLAY περνούν στην εποχή της Allwyn, με νέο look & feel, διεθνή αέρα και εμπειρίες που κοιτούν μπροστά, χωρίς να αλλάζει τίποτα από όσα αγαπήσαμε
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Αιχμές για συγκάλυψη, σύγκριση με Ισπανία και αναφορές στο πολιτικό εγχείρημα που ετοιμάζει
Τα ίχνη της χάθηκαν από χώρο παιδικής προστασίας
Οι δικαστές έδωσαν όνομα, τόπο βάπτισης και όρισαν διατροφή σε υπόθεση διαζευγμένων γονέων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Δεκάδες κλήσεις για αντλήσεις υδάτων
Δύο σεσημασμένοι κακοποιοί ταυτοποιήθηκαν από τη Δίωξη Εκβιαστών για την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν
Αυξημένη κίνηση και καθυστερήσεις σε Κηφισό, Κηφισίας, Μεσογείων, Παραλιακή και βασικούς άξονες
Οι φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τα ουρλιαχτά νεαρής γυναίκας για τον αδελφό της που κινδύνευσε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.