- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κορωνοϊός: Το ΣΔΟΕ κατάσχεσε νέα μεγάλη ποσότητα αντισηπτικών
Σε παράνομο εργαστήρι στο Μενίδι
Κορωνοϊός: Νέα μεγάλη ποσότητα αντισηπτικών κατάσχεσε το ΣΔΟΕ - Πώς στήθηκε η επιχείρηση στο Μενίδι.
Νέα μεγάλη ποσότητα αντισηπτικών σε παράνομο κατασκευαστήριο στο Μενίδι εντόπισαν και κατάσχεσαν υπάλληλοι του ΣΔΟΕ Αττικής.
Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από το ΣΔΟΕ, κατασχέθηκαν: Περίπου 40.000 φιάλες αντισηπτικών υγρών των 100ml, που αντιστοιχούν σε 4.000 λίτρα διαλύματος, 54.000 κενές φιάλες και 248.000 ετικέτες συσκευασίας, 11 κενές δεξαμενές των 1.000 λίτρων με ένδειξη «ισοπροπυλική αιθανόλη» που χρησιμοποιούνταν ως πρώτη ύλη για την παρασκευή των αντισηπτικών υγρών, καθώς επίσης και λοιπός βιοτεχνικός εξοπλισμός. Δείγματα των κατασχεθέντων ειδών έχουν αποσταλεί ήδη στον ΕΟΦ και αναμένονται τα αποτελέσματα της ανάλυσης.
Όπως έγινε γνωστό, οι αρχές σε προληπτικό έλεγχο στα διόδια των Θηβών εντόπισαν φορτηγό που διακινούσε ποσότητα αντιστηπτικών και στη συνέχεια έφτασαν στον παράνομο χώρο παραγωγής και συσκευασίας των αντισηπτικών και καλλυντικών διαλυμάτων στο Μενίδι.
Οι υπεύθυνοι του χώρου κλείδωσαν την εγκατάσταση και εξαφανίστηκαν και χρειάστηκε η επέμβαση εισαγγελέα και οι αστυνομικές δυνάμεις για μπει στον χώρο το κλιμάκιο του ΣΔΟΕ.
Εκεί, εντόπισε χιλιάδες φιάλες αντισηπτικών υγρών και ετικετών συσκευασίας, καθώς και δεξαμενές, οι οποίες και κατασχέθηκαν.
Επίσης, εντοπίστηκαν να εργάζονται σε κακές συνθήκες 13 αλλοδαποί χωρίς έγγραφα νόμιμης παραμονής και εργασίας στην Ελλάδα, οι οποίοι συνελήφθησαν με τη διαδικασία του αυτόφωρου από το ΑΤ Αχαρνών, όπως επίσης συνελήφθη με την ίδια διαδικασία και ο υπεύθυνος της επιχείρησης.
Η επιχείρηση δεν είχε συμμορφωθεί όσον αφορά την υποχρέωσή της να καταγράψει ηλεκτρονικά τα αποθέματά της σε αντισηπτικά διαλύματα, βάσει των διατάξεων του άρθρου 2 της από 14/03/2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 64/Α/14.3.20) περί καταγραφής των αποθεμάτων σε αντισηπτικά.
Αυτή είναι η δεύτερη μεγάλη κατάσχεση αντισηπτικών διαλυμάτων που πραγματοποίησε το ΣΔΟΕ την τελευταία εβδομάδα, ενώ η συνολική ποσότητα διαλυμάτων που έχει κατασχεθεί υπερβαίνει τα 8.000 λίτρα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates
Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό
Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο σημείο έσπευσαν άμεσα δυνάμεις της Αστυνομίας και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ
Ποιες στάσεις δεν θα εξυπηρετούνται
Πού καταγράφηκαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής
Θεσσαλονίκη: Το Εφετείο έκρινε ότι οι εργασίες έγιναν και δεν αποδείχθηκε ζημία για την Εγνατία Οδό ΑΕ
Πότε οι μαθητές θα επιστρέψουν στα θρανία
Ποια είναι η Κυριακή που πρέπει να πάμε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά
Προαναγγέλλουν προσφυγή στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για συντονισμένο πόλεμο λάσπης
Εκτιμάται ότι καταγράφεται ένας κάθε 15 με 20 λεπτά
Το ελαφρυντικό του σύννομου βίου «αποδεικνύεται πρωτίστως από το λευκό ποινικό μητρώο»
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Πού θα κινηθεί ο υδράργυρος
Οι περισσότεροι κατηγορούμενοι ζήτησαν την αναγνώριση ελαφρυντικών
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.