- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τσιόδρας - Κορωνοϊός: Ελπιδοφόρα αποτελέσματα από ενδοφλέβιο φάρμακο
Τι είπε ο λοιμωξιολόγος για τις κλινικές μελέτες που έχουν γίνει μέχρι στιγμής
Στα θετικά αποτελέσματα που γεννούν ελπίδες από ενδοφλέβιο φάρμακο κατά του κορωνοϊού, αναφέρθηκε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας.
Ελπιδοφόρα είναι τα μηνύματα από ενδοφλέβιο φάρμακο κατά του κορωνοϊού, σύμφωνα με τον Σωτήρη Τσιόδρα.
Κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης απογευματινής ενημέρωσης για την εξάπλωση του κορωνοϊού στην Ελλάδα, το Σάββατο 11 Απριλίου 2020, ο κ. Τσιόδρας έκανε λόγο για ελπιδοφόρες εξελίξεις με θεραπευτικά σχήματα που εφαρμόζονται σε ασθενείς με κορωνοϊό στην Ελλάδα.
Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στα αποτελέσματα κλινικών μελετών που γίνονται διεθνώς, με τη συμμετοχή και της χώρας μας για το νέο υποσχόμενο θεραπευτικό σχήμα με ενδοφλέβια χρήση ρεμντεσιβίρης σε ασθενείς με κορωνοϊό. «Θέλουμε οι ασθενείς μας να μπορούν να ωφεληθούν από τις αναδυόμενες θεραπείες οι οποίες είναι διαθέσιμες στην χώρα μας με τρεις διαφορετικούς τρόπους» εξήγησε ο κ. Τσιόδρας.
Όπως είπε, ο πρώτος είναι οι κλινικές μελέτες με το φάρμακο στις οποίες συμμετέχουν 4 νοσοκομεία στη χώρα μας, ο δεύτερος είναι δωρεάν πρόγραμμα διευρυμένης πρόσβασης σε αλλά 4 επιλεγμένα νοσοκομεία και μέσω της μελέτης «αλληλεγγύη» του ΠΟΥ, η οποία θα αρχίσει σύντομα σε άλλα 3 νοσοκομεία της χώρας. Επικαλούμενος δημοσιεύμα ενός από τα πιο έγκριτα επιστημονικά περιοδικά, το «The New England Journal of Medicine», ο κ. Τσιόδρας τόνισε ότι η εν λόγω θεραπεία δείχνει μία αποτελεσματικότητα σε ποσοστό 68% ακόμα και στα σοβαρά περιστατικά.
Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε επίσης και στη χρήση όρου αντισωμάτων από ασθενείς που είχαν «κολλήσει» κορωνοϊό και πλέον είναι καλά. Τόνισε, πάντως, ότι απαιτούνται 14 ημέρες από την ημέρα που οι φορείς Covid-19 έχουν αποθεραπευτεί προκειμένου να είναι «καθαροί» από νόσο και συμπτώματα και να μπορούν να δώσουν αντισώματα για ασθενείς που περνούν βαριά τη λοίμωξη του κορωνοϊού.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates
Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό
Συνεχής ενημέρωση εδώ
«Ίσως είναι μία θεραπευτική προσέγγιση που είναι ωφέλιμη όχι μόνο σε προχωρημένο στάδιο αλλά και στο αρχικό στάδιο της νόσου» τόνισε, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι ακόμη είναι πολύ νωρίς. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό το πρωτόκολλο θα εφαρμοστεί στη χώρα μας αλλά δεν πρέπει να το δει κάποιος ως κάτι σίγουρο, καθώς χρειάζεται «χρόνος και αποτελέσματα προκειμένου να μπορούμε να είμαστε σίγουροι για την αποτελεσματικότητα της μεθόδου».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η συνεχιζόμενη σεισμική δραστηριότητα έχει δημιουργήσει αναστάτωση στην περιοχή
Ένα παγκοσμίου βεληνεκούς έργο που ενσωματώνει τη σύγχρονη τεχνολογία
Για ποια πάρκα πρόκειται
Αύριο η επίσκεψη από Μητσοτάκη - Μακρόν
Το σημείο έχει αποκλειστεί από πυροτεχνουργούς
Απαλλαγή λόγω αμφιβολιών για τρεις κατηγορούμενους - Ένοχες δύο γυναίκες, αναμένεται η απόφαση για ποινές
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ξεκάθαρος ο Έλληνας τραγουδιστής
Ολοκληρώθηκε η αστυνομική επιχείρηση
Συνελήφθη ένας 18χρονος, καθώς και δύο γυναίκες για υπόθαλψη
«Μαμά, σήμερα έφερε έναν φίλο μου...»
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα αποτελέσματα θα είναι διαθέσιμα στο gov.gr
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.