Ελλαδα

Ζέρβας: Έχουμε μια μειοψηφία του κινήματος «δεν κολλάω»

Οδυνηρό, αλλά αναγκαίο το κλείσιμο της Νέας Παραλίας στη Θεσσαλονίκη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κωνσταντίνος Ζέρβας, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης
Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας για την απαγόρευση κυκλοφορίας στη Θεσσαλονίκη © ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης χαρακτήρισε οδυνηρό, αλλά αναγκαίο το κλείσιμο της Νέας Παραλίας στη Θεσσαλονίκη.

Για τα νέα μέτρα με την απαγόρευση κυκλοφορίας και τα κιγκλιδώματα στη Νέα Παραλία μίλησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, στην κρατική τηλεόραση.

Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «Δέκα» χρησιμοποίησε τον όρο για τους απείθαρχους πολίτες, παραφράζοντας την ονομασία του κινήματος «Δεν πληρώνω». «Και η Θεσσαλονίκη, όπως και όλη η χώρα, βρίσκεται ένα βήμα μπροστά σε σύγκριση με άλλα κράτη και τα αποτελέσματα μέχρι στιγμής είναι πολύ καλά. Ίσως αυτό δημιούργησε έναν εφησυχασμό. Σε παράφραση του κινήματος «δεν πληρώνω», έχουμε ένα κίνημα του «δεν κολλάω». Πάντως, αυτό που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση είναι ότι, παρά τους φόβους μου πως αυτός ο κόσμος θα γεμίσει άλλους χώρους, δεν έγινε κάτι τέτοιο. Γιατί αυτός ο κόσμος διάλεγε την παραλία για να ξεσκάσει και όχι άλλα μέρη», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Ζέρβας χαρακτήρισε το κλείσιμο της Νέας Παραλίας, οδυνηρή, αλλά αναγκαία απόφαση. «Την χαρακτήρισα οδυνηρή, πρώτον γιατί είναι ένας χώρος εξαιρετικά αγαπημένος και για τους κατοίκους της πόλης και για τους επισκέπτες και δεύτερον γιατί χρειάστηκε να παρέμβω με αυτό τον τρόπο. Φυσικά, η απόφαση ήταν της Κυβέρνησης. Ήταν αναγκαίο, αλλά δεν είναι ευχάριστο να βλέπεις κάγκελα μπροστά στην παραλία. Αυτή την εικόνα βλέπω κι εγώ από το γραφείο μου και πιστέψτε με, δεν είναι ευχάριστη», σχολίασε.

Τέλος για τη συνολική εικόνα των κατοίκων της Θεσσαλονίκης και το κατά το πόσο τηρούν τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας, ο δήμαρχος σημείωσε: «Στατιστικά η Θεσσαλονίκη έχει μια πολύ καλή επίδοση. Να θυμίσω ότι εδώ και μάλιστα στο Μέγαρο από το οποίο σας μιλάω, εμφανίστηκε το πρώτο κρούσμα στη χώρα. Η συμπεριφορά της μεγάλης πλειοψηφίας του κόσμου είναι εξαιρετική. Αυτοί που μαζεύονταν στην παραλία είναι μια μειοψηφία και σίγουρα έδινε μια κακή εικόνα».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ